Sport

2006.06.07. 22:00

Új elnök, új edzõ és új csapat

Veszprém - Fennállásuk egyik legsikeresebb évét tudhatják maguk mögött a VRC-Chemisa férfi röplabdásai - másodikak lettek az NB I-ben és a MK-ban a nyolc közé jutottak -, mégis gyökeres változások elõtt áll a klub lemondott az elnök-edzõ, Bodnár András.

Mórocz Zsolt

Sikeres, de nehéz évadon van túl a VRC-Chemisa férfi röplabdaegyüttese. A csapat az elõkelõ második helyen végzett az Extraliga alatt mûködõ NB I-ben, a Magyar Kupában pedig a legjobb nyolc közé jutott. Ám szeptember óta több meghatározó játékostól is kénytelen volt megválni a gárda, s a pontvadászatot már megfogyatkozva és megfiatalítva fejezte be a csapat.
A szezon kezdete elõtt bejelentette visszavonulását Seck György, Veisz Antal és Kemény Róbert. A helyükre négy fiatal érkezett a junioroktól a serdülõválogatott Molnár Péter, Nagy Ádám, Nagy Attila és Salavecz Attila is lehetõséget kapott a felnõtteknél. A fiatalokkal megspékelt alakulat végül kiválóra vizsgázott, hiszen január közepéig versenyben volt az elsõ helyért a jóval profibb kö-rülmények között mûködõ debreceni klubbal szemben.
- A negatív fordulópontot a meccslabdáról elvesztett, Debrecen elleni hazai találkozó jelentette - emlékezett vissza Bodnár András, a VRC-Chemisa edzõje. - Aztán ráadásként eligazolt tõlünk Ausztriába Porkoláb Tamás, majd külföldi munkavállalása miatt a társaság vezéregyénisége, a csapatkapitány Marton Dezsõ is elhagyott bennünket. Végül az ezüstérmünk nem forgott veszélyben, de kicsit meggyengülve fejeztük be az idényt.
A sikeres esztendõ után Bodnár András elnök-edzõ bejelentette lemondását. - A csúcson kell abbahagyni - jelentette ki. - De, ha az igazi okokra kíváncsi, annyit mondhatok, hogy elfáradtam. Huszonnégy éve vagyok a klubnál és elõdjeinél. 1992 óta edzõsködöm, 1995 óta pedig az elnöki feladatokat is én láttam el. Belefáradtam.
Bodnár András keserûen beszélt a sportág megítélésérõl, népszerûségérõl és nézettségérõl - A röplabdában nem jellemzõ az összefogás. Az is bánt, hogy az elmúlt 24 év alatt nem sikerült a sportág népszerûségét és nézettségét növelni a városban. Ráadásul az utánpótlásbázis is drasztikusan csökkent az elmúlt években.
Az elnök-edzõ még egy további okot is megjelölt, miért távozott - Már nem a hajt a tûz, a lehetõségeim sem olyanok, és ily módon nem tudok már megfelelni a játékosok pénzügyi elvárásainak. Úgy érzem, idõben adom át a klubot, hiszen biztos anyagi ala-pokon nyugszik.
A bajnoki sorozat után az egyesület közgyûlésén Bodnár András lemondott. Mivel a tagság nem tudott elnököt állítani, ezért létrejött egy háromtagú jelölõbizottság (tagjai Klausz Csaba, Jánosik Gergõ és Pollák Ferenc), s június 14-én tisztújító közgyûlést tart a VRC.
Természetesen a másik oldalt, vagyis a játékosokat is megkérdeztük, mit szólnak Bodnár András döntéséhez. Kérdéseinkre Jánosik Gergõ, a csapat egyik alapembere válaszolt.
- Nem voltak anyagilag nagyobb elvárásaink, de úgy véljük, az egyesület rendelkezésére álló pénzt másképp is fel lehetett volna használni. A veszprémi utánpótlás soha nem volt még ilyen mélyponton, így ezen is változtatni szeretnénk. Ezt tartjuk az elsõdleges és legfontosabb feladatunknak. Egy összetartóbb, jobban összedolgozó, családiasabb klubot szeretnénk, ahol az emberek kommunikálnak egymással és megbeszélik a problémákat. Természetesen nem a habokba beszélünk, amikor azt soroljuk, mi mindenen szeretnénk változtatni. A tisztújító közgyûlésre kész tervezettel állunk elõ, ahol az új szakmai stábot és annak feladatait is bemutatjuk. Sikerült céljainkhoz felkészült és hozzáértõ embereket találni, így minden készen áll egy új csapat létrejöttéhez.
Jánosik Gergõ aláhúzta, Bodnár András lemondásával nem szeretnék, ha az elnökség is távozna. - A röplabda valamennyiünk közös szívügye. Úgy véljük, a sportág elõre-lépéséhez össze kell fognunk és együtt kell dolgoznunk tovább.
A VRC-Chemisa szeptembertõl a legjobbak ellen is bizonyíthatja képességeit, hiszen új rendszerben bonyolítják le a bajnokságot, ahol összevonják az Extraliga és az NB I csapatait. Az új elnök és edzõ személyére június 14-én fény derül, így a felkészülés várhatóan már nyugodt kö-rülmények között kezdõdhet meg.Soha nem volt
még ilyen
mélyponton
a veszprémi utánpótlás

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!