Sport

2006.07.11. 02:28

Éjszakában futottak

Veszprém - A tájfutók hétről hétre különböző távokon, a legkülönbözőbb terepeken mérik össze tudásukat ebben az egyre népszerűbb sportágban.

Mórocz Zsolt

Nem riadnak meg sem leküzdhetetlennek látszó szintkülönbségektől, sem az éppen rájuk zúduló égi áldástól. Egyre népszerűbb a sportág éjszakai változata, amelyet korábban csak férfi kategóri-ákban rendeztek, de az utóbbi években a női mezőny is helyet kért ebben a versenyszámban. A Kab-hegy oldalában megrendezett Veszprém megyei éjszakai bajnokságnak ötven elszánt résztvevője közt is szép számmal jelen voltak a gyengébb nem képviselői, köztük a Balatonalmádi Herkules SE versenyzője, Komár Béláné, aki néhány héttel a megyebajnokság után az országos éjszakai bajnokságon is nyert korosztályában. Ez utóbbinak is megyénk volt a házigazdája, finom domborzatával, gazdag úthálózatával igazi csemegét jelentett az újdörögdi harckocsikiképző fedetlen terepe. A nemzeti bajnokságon Komárné mellett bronzérmet szerzett még a Veszprémi Tájfutó Klub szenior versenyzője, Tóth Károly. A megyei éjszakai egyéni bajnokság győztesei, női ifjúsági Kaszás O., felnőtt Kaszás Sz. (mindkettő Bakony SC Ajka). Szenior 39 éves korig Radics A. (Tapolcai Honvéd). 44 éves korig Kaszásné (Balatonalmádi Herkules). Férfi ifjúsági ifj. Tóth K., felnőtt Tömösközy T. (mindkettő T. Honvéd). Szenior 39 éves korig Kaszás Gy. (Herkules), 44 éves korig Szabó Cs. (Bakony SC Ajka), 49 évesek Tóth K. (Veszprémi TK), 59 évesek Ládi J. (Bakony SC Ajka), 64 éves korig Wengrin I. (Veszprémi TK).

Nyílt kategória Tóth Krisztina (Veszprémi TK).

Nyílt kategória Tóth Krisztina (Veszprémi TK).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!