Sport

2006.10.31. 03:29

A kitartás futó-sikereket hozott

Budapest (viri) - A Bécs- Pozsony-Budapest szupermaratoni kimagasló Veszprém megyei eredményekkel zárult.

B. Virág Rita

A nők abszolút váltóversenyében évek óta első helyen ér célba a két VEDAC-os kiválóságot, Brassay Rékát és Kovács Idát is a soraiban tudó Starking Kft. gárdája. A veszprémi hölgyek most is nyerő csapatot választottak, hiszen 25:05:57-es időeredménnyel elsőként értek célba a fővárosi Hősök terén. Rá-adásul sorozatban hetedszer érdemelték ki a leggyorsabbnak járó aranyérmet.

A másik női váltó, a Balda Veszprémi Lányok is nagyszerűen helytállt. Az Eiserle Judit, Németh Magdolna, Ocsovainé Gombás Mária, Rácz Adél, Tóthné Stupián Anikó alkotta ötös az abszolút versenyben hetedikként fejezte be a vetélkedést, míg a 176-200 évig terjedő korosztályban aranyérmet érdemeltek ki 28:54:02-es idővel.

A Veszprémi Honvéd Katona alakulata Vas Tiborral, Kovács Gáborral, Fazekas Tamással, Kolonics Tamással és Besenyi Istvánnal a katonai váltók között az előkelő kilencedik helyet kaparintotta meg, míg az összetettben 27:43:08-cal a remek 38. hely jutott nekik.

A Veszprémi Rendőr SE-nek nem sikerült a címvédés, de azért egy bronzéremnek így is örülhettek. Fábián György, Petykó János, Tóth Miklós, Takács Krisztián és Czili György időeredménye 29:39:24 volt.

Az egyetemek és főiskolák versenyében a Pannon Egyetem veszprémi különítménye ugyancsak a dobogó har-madik fokára állhatott fel 30:02:19-es eredménnyel, ami az abszolútban a 74. helyet jelentette.

A Veszprém Megyei Önkormányzat csapatában indult Zsebe Péter, Fodor András, Gyimesi Károly, Tóth Zoltán és Gazsó Kornél, akik 29:34:48-as eredménnyel az ugyancsak kiváló 65. helyig jutottak az összetettben a több száz váltót számláló me-zőnyben.

A várpalotai Bosch Car Service Team Papp Lászlóval, Simon Lászlóval, Szij Tamással, Vancsek Ferenccel és Zsiros Attilával 30:20:11-et futott, ezzel a 83. helyre ke-rültek.

A Tapolcai Honvéd ötöse Domán Gáborral, Kondek Istvánnal, Domán Rajmunddal, Várvölgyi Szilárddal és Lasztovicza Jenővel is nagyon ügyesen teljesített. 30:54:26-es idővel értek célba, így százon belülre kerültek, az abszolút 92. helyén zártak.

Valamennyi Veszprém megyei résztvevőnek kijár a dicséret és embert próbáló teljesítményük, kitartásuk pe-dig mindenkinek példamutató lehet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!