Sport

2006.10.20. 02:29

A kötelezőt hozni

Veszprém - Megkezdődik a visszavágók köre a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeiben. Az MKB holnap a szlovákiai Vágbesztercén lép pályára.

Dallos Zsuzsa

Három hete Veszprémben kiütéses arányú (46:26) győzelmet aratott a magyar bajnok a szlovák aranyérmes ellen, ám a 40. percben még csak négy gól volt Pásztorék előnye (21:17). - Fiatal csapatom eddig bírta erővel, utána érvényesült a papírforma - mondta a mérkőzés után Martin Lipták, az MSK SIRS Povazska Bystrica vezetőedzője, hozzátéve, hogy rutintalan fiatalok ülnek a csapat kispadján, ezért nem tudott cserélni, amikor igazán indokolt lett volna. - Nem tör le minket a súlyos vereség, mert tanulni jöttünk a kontinens legnagyobb csapatai közé, és remélhetően ez hamarosan meglátszik majd a játékunkon. Nos, az ezt követő hazai bajnoki meccset 33:31-re megnyerték otthonukban a vágbeszterceiek, majd elutaztak Pamplonába, ahol a veszprémihez hasonló nagy verésben volt részük (42:25).- Csalódott vagyok, amiért Spanyolországban nem tudtuk megismételni a magyarországi negyven percet, hiszen a Portland ellen már az első fél-időben megadtuk magunkat - nyilatkozta az újabb fiaskót követően Martin Lipták. Gyógyírként szerdán bajnoki mérkőzésen Vágbesztercén 39:28-ra elpáholták Topolcsányt, ám minden bizonnyal szombaton újabb vesszőfutás vár a szlovákokra, hiszen a papírforma alapján csak az MKB győzelmének aránya lehet kétséges.- Más meccs lesz ez, mint a hazai - figyelmeztet Zdravko Zovko, a veszprémiek vezetőedzője. - Idegenben mindig nehezebb, ráadásul fennáll annak a veszélye, hogy az itthoni húszgólos győzelem miatt játékosaink nem úgy fognak harcolni, ahogy az minden esetben elvárható. Márpedig ez alapköve- telmény, elsősorban azért, mert ezekkel a mérkőzésekkel kell ráhangolódnunk a nagy rangadókra. Hogy lennénk képesek hatvan percen át tartani a lépést a Portlanddal, ha nem tesszük ezt meg Dunaújvárosban, Szarajevóban vagy akár Vágbesztercén? Elmondta még a horvát szakember, hogy aggasztó számára az a sok kiállítás, amit rendszeresen összegyűjtenek játékosai. - Sokszor kapunk elkerülhető két perceket, például beszédért, szándékos lábért vagy felesleges, buta szabálytalanságért. A nagy meccseken ihatjuk meg ennek a levét - jegyezte meg Zovko mester. - Okosabban kell kézilabdáznunk, hogy esélyt se adjunk a bíróknak a kiállításra - egészítette ki főnökét Csoknyai István, az MKB edzője. Csütörtökön délelőtt kedves vendégek jelentek meg a Március 15. utcai sportcsarnokban, ugyanis két ex-veszprémi is végignézte egykori társai edzését: a jelenleg Százhalombattán védő Perger Zsolt és a Csur-gón kézilabdázó Zsigmond György. Pergerékre Tatabányán vár ma nehéz mérkőzés, Zsigmondék pedig Bajusz elvesztésével (Andjelkovic súlyos sérülése miatt az irá-nyítót visszaigazolták Szegedre) valószínűleg elvesztették az NB I-be jutás lehetőségét is. A veszprémiek viszont még nagyon az út elején tartanak, most Szlovákiában kell hozni a kötelezőt. Alapkövetelménya kicsik ellen is hatvanpercen át küzdeni

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!