Sport

2007.04.20. 02:28

A röplabdázók hajrája előtt

Veszprém (viri) - A nőkre még négy, a férfiakra pedig három mérkőzés vár a röplabda City Line NB I-es bajnokságban.

B. Virág Rita

A Veszprémi Egyetem SC eddig kétszer találkozott a Szegeddel, és mindkétszer öldöklő csatában 3:2-re maradt alul.

- Bízom benne, hogy hasonlóan nagy küzdelemben a mérleg nyelve ezúttal felénk billen majd - kezdte Fehér Tibor, a VESC szakvezetője. - Bár rossz előjelekkel várjuk az összecsapást, hiszen elég foghíjasan tudunk csak kiállni a Tisza partján.

A csapatból hiányzik majd családi okok miatt Nagy Eszter, és feltehetően Tobak Eszter sem utazhat, mivel lázas beteg. Bár a másik feladó, Pintér Eszter lába szépen javul, még ezen a csatán nem léphet pályára, így a harmadik számú feladó, Szűcs Katalin kap lehetőséget.

- Az elnökséggel karöltve úgy döntöttünk, a hátralévő négy fordulóban azok a játé-kosok is lehetőséget kapnak, akiknek eddig csak mellékszerep jutott. Ezzel is azt kívánjuk kifejezni, hogy már a jövő évre készülünk, és szeretnénk, ha Környei Dóra, Kintli Mónika és Benedek Dorottya is minél több rutint, tapasztalatot szerezne, s így később még többször számíthatnék rájuk.

VRC-DebrecenA férfiak két hetet pihentek. A szintén 9-12. helyért a rájátszásban eddig nem sok babér termett Szász Antal gárdájának, hiszen a VRC jelenleg a 12. helyen áll.

A Debrecennel eddig kétszer csapott össze a VRC, s mindannyiszor vereséget szenvedett.

- Szívesen revánsot vennénk végre a DEAC-on, hiszen eddig rendre kikaptunk tőlük. Úgy hiszem, ha a legutóbb Csepelen mutatott küzdeni tudást és elszántságot át tudjuk menteni, nem állíthat meg bennünket senki - bizakodott Szász Antal.

A vasárnap 15 órakor kezdődő derbin a csepeli felállásban láthatjuk a VRC-t, vagyis Balta Krisztián kapta a feladó szerepet, a liberó pedig Erdei Tamás lesz.

- Krisztián korábban is röplabdázott már a VRC-nél, de munkája Németországba szólította, s így nem lehetett rá számítani. Most azonban hazatelepült és visszatért közénk. Fizikailag akadnak ugyan lemaradásai, ám ezt be lehet pótolni - magyarázta a tréner.

Az edző elmondta, az új feladóval és liberóval más védekezési taktikával készülnek, ami sokkal hatékonyabb lehet, mint az eddigi.

Az eddigi feladó, Klausz Csaba családi okokra hivatkozva nem szerepel majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!