Sport

2007.07.16. 02:27

Hiányzás nélkül

Balatonfüred - A többszörös bajnok pilóta szereplése a veszprémi ralin hullámzó: sarkosan fogalmazva vagy kiesik, vagy a leggyorsabban ér célba kategóriájában.

Novothny Ottó

- Tavaly kiestünk, tehát az idén a jó szereplésben bízunk - kezdte Osváth Péter, aki a 2006-os bajnokságban az N4-es csoport hatodik helyén zárta az összetett versengést. - Szükségünk is van arra, hogy az élen menjünk, hiszen a fehérvári köves eset óta nehezen találunk magunkra.

- Szörnyű lehetett meglátni a sziklát az út közepén.

- Történt mindez az utolsó gyorsasági szakasz utolsó öt kilométerén, amikor az abszolút kategória hatodik és az N első helyén haladtunk... Valóban nem volt egyszerű, hiszen nagyon ügyesen olyan helyre tették, ahol nem lehetett kikerülni sem, tehát vitte a futóművünket, illetve rendesen rendbe tette az autó alját is.

- Biztos nem véletlenül estek ki a következő futamon sem.

- Egyáltalán nem kizárt, hogy a szombathelyi verse-nyen jöttek elő olyan hibák, melyeket nem vettünk észre a rongálást követően.

- Nem bánta meg a két évvel ezelőtti kategóriaváltást?

- Úgy gondolom, hogy haladni kell a korral. Sajnos a Lada autók száma alaposan lecsökkent. Ugyanakkor örülök, hogy olyan társaságba csöppentünk, amely szintén a legnépesebb az egész mezőnyben.

- Korábban nemcsak vezette, hanem építette is a négykerekűeket.

- Tulajdonképpen ez most is így van. Annyi a különbség a múlthoz viszonyítva, hogy a Ladánál mindig okoskodni kellett a műszaki fejlesztéssel, a beállításokkal, míg a Mitsubishinél mindenféle lehetőség adott. Ugyanakkor persze ez azzal is jár, hogy jóval érzékenyebb ez az autónk, mint a korábbiak voltak. Sokat lehet nyerni a jó beállítással, meg persze veszíteni is a rosszal.

- A veszprémi rali murvás talaja ismerős lesz majd.

- Több szempontból is így van ez. Egyrészt a pályák nyomvonala ugyan kissé módosult, de alapvetően nem lesz merőben új. Arról nem beszélve, hogy ismerősök, barátok jönnek megnézni a száguldást. Szeretnénk az első három hely valamelyikén kikötni a murvás talajon, amit nagyon kedvelünk. Szerencsére Csabával ugyan-olyan remek hangulatban tudunk menni, mint korábban, a kezdeteket követően hat-hét évig. Minden hasonlít tehát a régi szép időkre, őszintén remélem, a sikerekkel is így leszünk és jó helyen érünk célba az OMV Bixxol-ralin. A balatonfüredi pilótaúj autója érzékenyebba korábbi gépeknél

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!