Sport

2007.07.11. 02:27

Jövőre a bajnoki cím a cél a Wildfiresnél

Veszprém (hg) - Felemás idényt zárt a történetének első bajnokságában szereplő Veszprém ESC Wildfires amerikaifutball-csapata. Az együttes a másodosztály ötödik helyén végzett a nemrég befejeződött szezonban.

Horváth Gábor

A másodosztályban (divízió 2) induló fiatal csapatnak nem volt szerencséje a sorso-láskor, a Wildfires (vad tüzek ) az alapszakaszban a kaposvári Golden Fox mellé csoportjába kapta a Budapest Cowboys csapatát is. A fővárosiak játékerőben és tudásban kiemelkedtek az osztályból, ezért meglepetés lett volna, ha bárki le tudja őket győzni. Ez végül a veszprémiek- nek sem sikerült, de a lelkes Wildfires a Golden Fox hazai pályán történő, simának mondható legyűrésével megszerezte csoportja második helyét, és a rájátszásban a másik két csoport ezüstérmesével a 4-6. helyezésekért léphetett pályára.

A rájátszás két mérkőzésén egy győzelmet (Eger Heroes) és egy veresegét (Zala Predators) szerzett a veszprémi csapat, így végül a divízió 2 ötödik helyén végzett. - A célkitűzést sajnos nem sikerült megvalósítani, elsősorban azért, mert idegenben nem ment úgy a játék, mint hazai pályán. Az utolsó meccsen a játékerőben egyáltalán nem erősebb zalaiak jobban akarták a győzelmet, felkészültebbek voltak, csak önmagunkat okolhatjuk a gyengébb helyezésért - tette hozzá Vadócz Balázs. A Veszprém ESC Wildfires megkezdte a felkészülést a következő idényre, amelyet ismét tavasszal bonyolítanak, az őszi fél év várhatóan csak barátságos meccsekből fog állni. De ami a legfontosabb, az edzéseket jelenleg egy kanadai edző tart-ja. A tengerentúlról érkezett Paul Sebastian a játékosmúlt mellett hivatalos edzői papírral rendelkezik, hazánkban rajtuk kívül csak egy csapat tudhat ilyen trénert a magáénak. A szakosztály vezetője elmondta, nagy lehetőséget kapott a gárda: az alapoktól kezdve rengeteg mindent tanulnak a kanadai mestertől.

A következő szezonban a másodosztály bajnoki címét megcélzó Wildfires szeretettel vár mindenkit, aki a játék iránt érdeklődik. A csapat jelenleg hetente háromszor gyakorol, akinek van kedve, hétfőn, kedden és csütörtökön 18.30-tól a Tüzér utcai (volt Építők) pályán ismerkedhet az amerikai futballal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!