Sport

2007.07.18. 02:29

Kétéves szünet után

Zirc - Bármilyen meglepő, Aschenbrenner György az elmúlt két veszprémi ralin nem állt rajthoz.

Novothny Ottó

Két évvel ezelőtt kizárása miatt, legutóbb pedig a szombathelyi futamon elszenvedett súlyos balesete miatt nem tudta megörvendeztetni híve- it a számára hazai pályán.

A hétvégi OMV Bixxol-ralin azonban ott lesz, és igyekszik kategóriája legjobbjaként célba érni.

- Pontosan tudtam, hogy mi az igazság, így a kedé- lyemet nem befolyásolja lényegesen a szombathelyi futammal kapcsolatos döntés - kezdte Aschenbrenner György, akit előbb kizártak az említett futam után, majd az óvást követően megkapta a pontokat az abszolút második helyért. - Persze más kérdés, hogy sokkal rosszabb kedvem lenne, ha az igazságtól messze álltak volna a következmények. Jó ez így és várom már a rajtot.

- Különösen úgy, hogy az elmúlt két alkalommal ilyen érzése nem lehetett.

- Tulajdonképpen hazai pályának számít a hétvégi terep, hiszen közel lakom. Ugyanakkor az tény, hogy nehezek az útvonalak és borzasztó meleg lesz, vagyis viszontagságos napok várnak ránk, ebben biztos vagyok.

- Többen is mondhatják: Asi előre mentegetőzik.

- Erre inkább nem mondok semmit. Inkább arról beszélek, hogy a nehéz pálya azt jelenti: rengeteg az ugrató, vigyázni kell a kövekre, összes- ségében szinte képtelenség tervezhetően menni, mert bármikor érheti meglepetés az embert. Például egy defekt akár végzetes is lehet, márpedig ez szinte mindennapos lehet ezen az úton.

- Három évvel ezelőtti adatokat kell elővenni az autó beállításához.

- Nincs ebben semmi rendkívüli, már megtörtént a dolog. Valóban a 2004-es papírok alapján dolgozunk. Az alapbeállításokat onnan másoljuk le , majd megtörténik a finomabb hangolás is.

- Azt mondják, ebben kevés párja van a mezőnyben.

- A szerelőcsapat ezt annyiban erősítette meg, hogy állítólag jól át tudom adni, hogy mit szeretnék. Egyébként több ezer beállítási lehetőség van, az autó magasságától a kerékdőlésen keresztül a lengéscsillapítókig. Általában jól szokott sikerülni a dolog, de előfordult már ennek az ellenkezője is. Bízom benne, hogy most eltaláljuk a legjobb állapotot.

- Rengeteg olyan szurkoló megy majd ki az OMV Bixxol- ralira, aki kimondottan Asi futására lesz kíváncsi.

- Bizonyos helyeken képes vagyok ezzel is foglalkozni, de azt mondják a szakemberek, az az igazán jó pilóta, aki kizárólag három dologra koncentrál: az autóra, az útra és a navigátorra.

Utóbbi szerepet az a Pikó Zsuzsanna tölti majd be, aki immár másodszor foglalja el a zirci sportember melletti ülést.

- Három éve ismerem Asit, azóta minden ralin ott voltam. Többször is segítettem elkészíteni az itinert, de aztán egyre rosszabb érzés volt nézni, hogy más használja fel. Végül mentem egy próbát Menyhárt Gáborral, majd a legutóbbi futamon már Asinak diktáltam az utat. Most másodszor működünk majd együtt, remélem, legalább olyan sikerrel, mint Szombathelyen - fogalmazott Pikó Zsuzsanna.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!