Sport

2007.11.23. 03:29

<u>A tulajdonos fizet</u>

<b>Pápa</b> - Miután a klubtulajdonos értékelte a Lombard Pápa őszi szezonját, elmondtam neki, hogy számomra ő okozza a legtöbb bosszúságot. Meglepve volt kíváncsi ennek okára.

Novothny Ottó

Elmeséltem, hogy főnökeim rendre az asztalomra tesznek innen-onnan kifénymásolt cikkeket, melyek a Lombard elleni felszámolásról, a csapatot ért pontlevonásokról és hasonló ügyekről szólnak. (Balassa Péter a Lombard játékosa volt évekkel ezelőtt, majd a szerződésbontás után munkaügyi pert kezdemé- nyezett munkáltatója ellen. Kényszervállalkozóként kérte elmaradt bérét. Nem jogerős ítélet alapján jelenleg ötmillió forint körüli az az összeg, melyet követelhet, a szerk.) Bíró Péter válasza meglepő volt.

- Pillanatnyi állás szerint az Új Lombard Kft. ellen jogerős felszámolás nincs folyamatban - szögezte le az említett cég és a pápai labdarúgóklub tulajdonosa. - Ugyanakkor szeretném nyomatékosan leszögezni: saját akaratomból úgy döntöttem, kifizetem Balassa urat. Szeretném hozzátenni, hogy elképzeléseim szerint kamatostól fogom visszaszerezni a pénzt tőle.

- Lúdas Matyinak ez a mezőben sikerült.

- Ön mondta, de ez szerintem remek példa.

- Ezek szerint elege lett a folyamatos piszkálódásból.

- Nem azért fizetek, mert félek bárkitől. Egyszerűen unom a rágalmakat, melyek ellen nem tudok védekezni. Emellett azt is, hogy az átigazolási időszak alatt mindenkinek magyarázkodnom kell. A labdarúgás tekintetében első a csapat, illetve annak érdekei, és ezt mindenkinek szem előtt tartva kell tevékenykednie. Vonatkozik ez a tulajdonosra, vagyis rám is.

- Említette a csapatot, maradjunk is a pályán .

- Célunkat elértük, harcban vagyunk a feljutásért. Sőt úgy értékelem, hogy minimális előnyünk is van, hiszen jártunk már Szombathelyen (döntetlen lett az eredmény, a szerk.) és a Felcsútot hazai pályán legyőztük. Bizakodom.

- Megszokták a szurkolók, hogy a szünetekben mindig megváltozik a játékoskeret.

- Most nem várható alapvető módosítás, hiszen az alapcsapat adott. Meghatározó labdarúgótól nem válunk meg, ugyanakkor középpályásra, csatárra szükségünk van. Persze, ha adódik, akkor megfelelő védő elől sem ugrunk el.

- Kemény üzletember létére Fabio fegyelmezésében akadtak gondjai.

- Az alaphelyzet az volt, hogy három egyforma brazil csatárunk között (Fabio, Silva, Alex) versenyhelyzetet teremtünk. Azonban Silva kiesett, és ez azonnal meglátszott Fabio teljesítményén. Nehezen kezelhető fiatalemberről van szó, valószínű, hogy átmeneti levegőváltozást írok elő neki. A témát ezzel lezártnak tekintem.

- Százalékban merne tippelni a feljutás esélyeire?

- Tulajdonosként biztos vagyok benne, hiszen mindent megteszünk ennek érdekében. Másfelől az átigazolási időszak végén, amikor már ismerem a névsort, ha kívánja, százalékban is megbeszélhetjük a dolgot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!