Sport

2007.12.06. 03:29

<u>Évzáró verseny</u>

<b>Veszprém</b> - A rali sportág valamennyi képviselője kiemelt figyelemmel várja minden esztendő végén a záróünnepséget, amit Mikulás-ralinak neveznek.

Novothny Ottó

Ezen a rendezvényen mindenki tét és különösebb feszültség nélkül teheti próbára gépe és saját maga tudását. A XI. Start Autó-Mikulás-rali a sportág remek bulija, ahol szabadjára lehet engedni a fantáziát, ki lehet próbálni kunsztokat, trükköket, és önfeledten lehet szórakoztatni a nézőket.

Természetesen a Veszprém megyei autósok mindig alaposan kihasználják a lehetőséget, hogy hazai pályán búcsúzhatnak a szezontól. Így lesz ez az idei záróbulival is, hiszen tizennyolc környékbeli pilóta várja a vasárnapi rajtot.

A technika nem volt kegyes Varga Attilához. A veszprémi ralis próbált megismerkedni az új autójával, de a barátkozás igencsak zord körülmények között zajlott.

- Újdonságot jelentettünk egymás számára, és mi tagadás, hiányzik a folyamatos együttlét, az egymásra építkezés - fogalmazott a kitűnő pilóta. - Persze sok mindent elárult magáról a gép, bízom benne, hogy mindez meg is látszik majd vasárnap.

- A kezdetektől kislánya Mikulás-napi ajándéka ez a futam.

- Ez így igaz. Az elején még párnákon ült, hogy be tudjuk kötni, most először vezetői engedéllyel a zsebében száguldunk.

- Minden részt- vevő buliról be- szél, miközben azért eredményhirdetés is lesz a végén.

- Bennem ilyenkor nincs az a feszültség, mint a pontokat érő futamok előtt. Kipróbálok olyasmit, amit egyébként a tizedmásodpercek óvása mellett nem mernék. Tehát élvezkedve autózom és ezért remek ez a rendezvény.

Abszolút ötödik hellyel kezdett, aztán két bajnoki címmel folytatta. Pedig az amatőr bajnokságban is időnként száznál is többen állnak rajthoz.

- Évente öt-hat helyszínen rendezik a versenyeket, al- kalmanként 30-35 kilométer a gyorsasági szakaszok hossza - mesélt az amatőr bajnokságról a háromszoros aranyérmes bakonyszücsi Gurdon Attila. - Ladával megyünk, de vannak a mezőnyben BMW-k, Mitsubishik is. Szeretnénk előrébb lépni, ennek azonban elsősorban anyagi feltételei vannak.

- A Mikulás-ralin is állandó résztvevők.

- Korábban nézőként voltunk mindig ott, ez az ötödik alkalom, hogy a mezőnyben leszünk. Óriási karnevál ez, de az benne a különleges, hogy lehet más pilótákhoz viszonyítani a tudásunkat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!