Sport

2008.01.10. 03:29

<u>Az eredményes kiválasztásért tartottak érdekes sportfórumot</u>

<b>Veszprém</b> - Minden gyermek tehetséges valamiben címmel tartott tegnap szakmai fórumot a Veszprém Megyei Testnevelési és Sporthivatal.

Horváth Gábor

A Simonyi Zsigmond Általános Iskola aulájában rendezett fórum témája egy megyei sport-, versenysporttehetség- kiválasztó rendszer bevezetésének előkészítése volt. Az utánpótlás-kiválasztás új alapokra helyezésére Tungli József egykori sportvezető, testnevelő tett javaslatot, aki kidolgozta egy, a mainál eredményesebb és hatékonyabb tehetségkutató-szűrő rendszer működését.

A fórum kezdéseként Csik Ferenc köszöntötte a részt vevő sportvezetőket, a sporttanács tagjait, valamint a szak- igazgatások képviselőit, ezt követően a sportigazgató röviden értékelte a megyei utánpótlás helyzetét. Tungli József a Miért kell a kiválasztó rendszer? kérdésre adta meg a választ, majd részletezte a javasolt szűrés tervezett formáit, életkori szakaszait és végrehajtását. A korábbi sportvezető megjegyezte, az utánpótlás kiválasztásának rendszere hiányos és a tehetségkutatás csak szórványosan működik. Az esemény a javaslatok, kérdések és vélemények összegzésével zárult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!