Sport

2008.04.09. 02:29

<u>Bronzérmek az erős mezőnyben</u>

<b>Ajka</b> - A Sud-dome SE sportolói kétszáz fős nemzetközi mezőnyben bizonyították be, hogy nagyszerűen tudnak harcolni.

Novothny Ottó

A budapesti versenyen, melyet a wado-ryu szövetség hirdetett meg, a magyar karatésok mellett osztrák, ír, illetve angol harcosok léptek küzdőtérre, hiszen kizárólag kumite, vagyis küzdelem versenyszámban adhattak számot felkészültségükről a résztvevők. 

A mezőny szinte páratlan erősségét bizonyítja, hogy volt olyan súlycsoport, melyben a korábbi világbajnokság arany-, valamint ezüstérmese csapott össze. Érdekes kezdeményezés volt az úgynevezett rotációs kumitevetélkedő, amikor háromfős csapatok ötperces meccseket játszottak egymással. 


Az ajkai karatecsapat négy nemzet küzdelmeiben remekelt

A tagok az elhangzó vezényszónál válthatták egymást (minimum 30 másodpercenként) és az elért pontok, illetve a büntetések összeadódtak, kialakítva az eredményt. 

Az ajkai küldöttség tizenkét fővel vett részt a rangos budapesti rendezvényen. Közülük Takács Helga a 16-18 esztendős korosztályban és a 18-21 évesek között is bronzérmes lett, míg a szintén harmadik helyezett csapat legeredményesebb szereplője is ő volt. 

Takács András
(16-18 év) és Tóth Viktor (14-15 év) egyaránt a dobogó harmadik fokára léphetett fel. Dicséret illeti az ifj. Takács Miklós, Henc Péter, Horváth Dániel összetételű csapatot, akik az angolokat is legyőzték és csak a későbbi győztestől szenvedtek vereséget. Az ajkaiakat Rétlaki Gábor hat- és Takács Miklós négydanos mester készítette fel a nemzetközi versenyre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!