Sport

2008.04.12. 02:30

<u>Elszállt kosárálmok</u>

<b>Pápa, Veszprém</b> - Az NB I/B-s kosárlabda-bajnokságban a rájátszás a félidejéhez érkezett. A pápaiak ismét kikaptak, a veszprémiek pedig meglepően nagy különbségű vereséget szenvedtek a rangadón.

Novothny Ottó

Kipontozódott: Hegedűs a 38., Kovács a 40. percben.

Az NB I/B-s kosárlabda- bajnoki címről döntő mérkőzés ideges hangulatban kezdődött. Mindkét csapat különösen támadásban hibázott sokat, 4. perc 5:6. 


A veszprémiek támadójátéka és magassági hátránya súlyos vereséghez vezetett

A hazaiak rendezték előbb soraikat, 8. perc 16:8. A vendégek igyekeztek lépést tartani riválisukkal, így a játékrész végére felzárkóztak. 

Az első negyed történetéhez tartozik, hogy Hegedűs négy személyi hibát gyűjtött, ezért tovább nehezedett az egyetemisták helyzete, elsősorban ami a magassági hátrányt illeti. 

A második negyedben a házigazdák tovább növelték előnyüket, különösen a támadó-lepattanók után szerzett kosarakkal (Mándity nagyon hiányzott a VESC-ből), 17. perc, 38:24. 

A félidőben 40:30 volt az állás. A szünet a debrecenieknek tett jót, zsinórban tíz pontot dobtak, a fegyelmezetlen vendégek a távoli dobásokat erőltették, mindhiába. 

Eldőlni látszott a rangadó, 66:43. Az utolsó tíz percben folytatódott az egyetemisták vesszőfutása. Roszszul dobtak és a játékvezetők is kitartottak a hazaiak mellett.

A mérkőzés végére irreális különbség alakult ki a két csapat között, ami elsősorban a vendégek fegyelmezetlen támadójátékának köszönhető. Ugyanakkor a bírók egyértelművé tették: a veszprémieknek nem lehetnek esélyeik.

Molnár István: - Egy szinten voltunk a bírókkal.

Nagykálló - Pápa 103:93 (25:22,21:22, 28:22, 29:27)
Nagykálló, 100 néző. V.: Farkas, Torzsa
Nagykálló: Tóth T. 10, Boczkó 19/3, Kollár 11, Zácói 17, Lakatos 31/9. Csere: Hutás 13/9, Szabolcsi 2. Edző: Kovács Tibor
Pápai KC: Fülöp, Csiszár 16/9, Ács 3, Tóth G. 25/15, Horváth R. 17/9. Csere: Vajda 2, Bogdán, Hencsey 30/18, Nagy, Perger. Edző: Vajda József.

Kipontozódott: Horváth R. a 36., Vajda a 40. percben.

A kezdést követően fej fej mellett haladtak a csapatok, miközben magas színvonalú játék alakult ki, 7. perc 17:17. A játékrész végére minimális előnyt gyűjtöttek a házigazdák. 

A második játékrész elején Hencsey négy távoli pontos találatával fordítottak a vendégek, 16. perc 33:38. Ám ezt követően a pápai védekezésben figyelmetlenségek miatt hibák adódtak, így a félidőben a házigazdák oldalán állt nagyobb szám, 46:44. 

A hosszabb szünetet követően sem dőlt még el semmi. A vendéglátók mindig apró lépéselőnyben voltak, 28. perc 68:64. 

A pápai fiatalok azonban nem adták fel a küzdelmet, folyamatosan ott lihegtek riválisuk nyakán. 

Az utolsó tíz perc közepén Horváth R. hárompontosaival újra felzárkózott a Pápa, 36. perc 87:84. Ezt követően a játékvezetők három alkalommal is a vendégek kárára tévedtek, ami eldöntötte a találkozó sorsát. 

A végjátékban a pontosan büntetőző nagykállóiak keze nem remegett meg, így győztek.

A színvonalas összecsapáson a jól játszó pápai fiatalok az örökifjú Hencsey vezetésével nem érdemeltek vereséget.

Vajda József: - Gratulálok a csapatomnak, újra kitették szívüket a pályára. Most nem érdemeltünk vereséget, de jó úton haladunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!