Sport

2008.04.11. 02:29

<u>VESC: győzelemre vannak ítélve</u>

<b>Veszprém</b> - Tulajdonképpen az NB I/B-s kosárlabda-bajnokság felsőházában eddig történtek csupán az előjáték része volt. A fő mutatványt, vagyis a mindent eldöntő csatát ma rendezik Debrecenben.

Novothny Ottó

Az persze mindenképpen jó hír, hogy az NB I/B-s kosárlabda-bajnokság mindent eldöntő ütközetének az egyik szereplője a Veszprémi Egyetem SC. Vannak azonban kevésbé szívmelengető események is a klubnál.


Mindent eldöntő ütközet előtt a VESC kosárlabdázói

- Elveszítettük egyetlen centerünket - jelentette be Molnár István, a veszprémiek mestere. - Mándity Máté hónapokra kidőlt a sorból, miután súlyos sérülést szenvedett az edzésen. Mellette Bovánovics, Mérész és Szokolik is kisebb problémákkal küzd, de bízom benne, hogy rájuk számíthatunk. 

- Eszerint a debreceni kosárlabda-együttes mellett nem csak a hazai pálya előnye szól.

- Sorolom a többit. A házigazdák hosszú ideje együtt tartottak egy fiatal társaságot, akik mellé rutinos játékosokat igazoltak. Többek között idegenlégiós centert, tehát óriási magassági és erőfölényben lesznek majd. Ha ez nem lenne elég, mindenképpen tény, hogy nagyobb hagyományokkal és nagyságrendekkel jelentősebb költségvetéssel rendelkező klub a debreceni.

- Tudom, politika és sport - különösen az olimpia kapcsán - nem összekeverendő, de ha ránézünk az A csoportos térképre, Debrecen első ligás kosárcsapatért kiált.

- Ebben igaza van, de nagyon remélem, a szövetség ilyen szempontból nem avatkozik bele az eseményekbe. Az még idetartozik, hogy ellenfelünk az egész bajnokságban arra készült, hogy nyerjen, és miközben mi ezt visszafogottan tettük, ők nyíltan. Utóbbi előnye, hogy sokkal nagyobb erőket tudtak mozgósítani az ügy érdekében.

- A veszprémiek persze az összes felsorolt dologra fittyet hánynak.

- Szeretném, ha mindez valóban nem befolyásolna senkit nálunk. Az előzmények ismeretében (nekünk három, riválisunknak egy veresége van) mindenképpen helyzeti előnyben van a Debrecen. Fogalmazhatnék úgy is, hogy mi győzelemre vagyunk ítélve. Ha ugyanis kikapunk, akkor valószínűleg bajnoki álmainknak búcsút inthetünk. 

Úgy érzem, hogy az elmúlt két forduló óta felszálló ágban vagyunk, és most a legfontosabb feladatunk, hogy a Máté sérülése miatt kialakult nem túl jó hangulatból kirángassuk a csapatot. 

Remélem, hogy ez sikerülni fog, és fegyelmezett védekezéssel, illetve remek dobóteljesítménnyel meglephetjük ellenfelünket. A srácok tisztában vannak azzal, hogy ez a mérkőzés dönti el a bajnokság sorsát, és ennek megfelelő komolysággal készültek, készülnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!