Sport

2008.08.02. 02:29

qCsúcsot az olimpián

Veszprém (br) - Új egyéni csúcsra készül a pekingi ötkarikás játékokon Orbán Éva kalapácsvető, s amennyiben célját teljesíti - az athéni olimpia eredményeit látva -, akár kis szerencsével a legjobb tizenkettőbe is bekerülhet.

B. Virág Rita

- Az első időkben az egyetemen akadtak nehéz napjaim, amíg az angollal nem kötöttem szoros barátságot, azonban most már kifejezetten élvezem a tanulást. Öt félév után az a tapasztalatom, hogy roppant gyakorlatias az oktatás, s minden tantárgynál az a jellemző, hogy nem traktálnak minket felesleges haszontalanságokkal, hanem igyekeznek a gyakorlatból példákat mutatni, azokon keresztül megismertetni bennünket az új anyaggal. Ren- geteg házi feladatot kapunk, így aztán rá vagyunk kény- szerítve, hogy mindennap tanuljunk, s ne csak a vizsgaidőszakban. Éva június közepén érkezett vissza Veszprémbe, s azóta a Dan Lange által összeállított edzésprogram szerint készül Zentai Tibor felügyelete alatt.- Dannel szinte napi kapcsolatban vagyunk, interne- ten keresztül beszéljük meg a teendőket. Zentai Tibi pedig az edzéseken segít kijavítani a hibákat. Annak idején Éva és Zen- tai Tibor nem a legnagyobb egyetértésben váltak el, ám úgy tűnik, mára rendeződött a viszonyuk.- Mindketten sokkal tapasztaltabbak lettünk azóta, s mostanra normális munkakapcsolat alakult ki közöttünk. Úgy érzem, jó tett a kapcsolatunknak ez a kisebb szünet, enyhült köztünk a feszültség, így ma már olyan légkör- ben dolgozhatunk, ami mindkettőnknek megfelel. A kalapácsvető augusztus 9-én kel útra Pekingbe, s a hivatalos program szerint 18-án kell majd dobókörbe állnia. Az utazás és a verseny közti kilenc napról úgy vélekedett, elég lesz az akklimatizációra, addig meg tudja szokni a hét- órás eltérést.- Még a tapolcai Csermák József-dobógálán szeretnék elindulni, s várhatóan itt már úgy versenyzek, ahogy Kínában, vagyis háromszor lépek dobókörbe, akárcsak a pekingi selejtezőn. Orbán Éva azt mondta, akkor lenne igazán elégedett, ha Pekingben megközelítené, de inkább túlteljesítené az eddi- gi egyéni rekordját, a 70,18 métert.- Szeretnék újra 70 méter fölé kerülni, ami nagyon nehéz lesz. Persze nemcsak az egyéni csúcs izgat, hiszen a magyar rekordhoz is nagyon közel járok. Ezt Dívós Kata- lin tartja 70,79 méterrel. Ha mindkettőt túlszárnyalhatnám, az lenne az igazi boldogság. Hogy ez helyezésben mire lesz elég, az egyáltalán nem izgat, bár őszintén szólva nem hagyna hidegen, ha a négy évvel ezelőtti 24. helyet megjavíthatnám. A tizenkettes döntőről nem szívesen beszélek, mert igen erős a nemzetközi mezőny, és ahhoz, hogy odáig jussak, nagy adag szerencsére is szükségem lesz. Persze pozitívan állok a dolgokhoz, és minden erőmet mozgósítom majd, hogy a lehető legelőrébb végezzek a rangsorban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!