Sport

2008.08.27. 02:29

<u>A szöcskék harca</u>

<b>Nyirád</b> - Barátságtalan időjárás fogadta a hétvégi nyirádi autó-krossz Európa-bajnokság résztvevőit. A döntőkre azonban kisütött a nap és felforrósodott a levegő a motorsportarénában.

Novothny Ottó

Sajnos a tavalyi futamgyőztes Kárai Tamás nem tudott ismételni a divízió 1-es fináléban. Pedig a rajtnál villámgyorsan állva hagyta riválisait és az élen száguldott, amikor autója egyszer csak megadta magát. A motor elnémult, Kárai esélyei pedig elszálltak. (Nagyon el vagyok keseredve, nem is tudok hirtelen mást mondani - nyilatkozta a feladott verseny után a sportember.) Ekkor az olasz Giarolo ugrott a mezőny elé, ám az orosz Kvasin utolérte és nemes egyszerűséggel kilökte a pályáról. Persze az olaszok a verseny végén óvtak, de a felügyelő testület úgy döntött, hogy az orosz megtarthatja aranyérmét. Kárai egyébként az összetett negyedik helyén várja a folytatást, ami azt jelenti, hogy a dobogóra még felkéredzkedhet a hátralévő futamok után. Ebben a csoportban Fodor György hatodik lett, és ezt mondta sportszerűen a célba érés után:

- Nem az eredmény volt számomra a fontos, hanem hogy jól érezzem magam és célba érjek. Azt sajnálom, hogy Tomit is megelőztem.

A divízió 3. kategóriában Madarász Attila nem tudott beleszólni a legjobbak csatájába. A döntőt magyar nélkül rendezték, és a szöcskék egyébként élvezetes csatájának a végén a német Stubbe nyakába került a babérkoszorú. Érdekesség, hogy ennek a kategóriának az előfutama hozta a legtöbb fordulatot: előbb Stanek ütközött az öldöklő küzdelemben a gumifalnak, majd Galotta pördült meg, így le kellett mondania a még előkelőbb helyezésről. A legkisebbek mindent eldöntő futamában Szabó Krisztián a harmadik sorból indult. A junior buggysok közül Pospisilik jött ki a legjobban az érmes helyekért folytatott koccanásokból.

- Nem rajtoltam jól, de hibáztak előttem, és ezt kihasználtam. Második vagyok a bajnokságban, de szeretnék még előbbre lépni - mondta a döntő után a cseh pilóta.

A magyar pilóta a nyolca-dik helyen zárt.

Eredmények, divízió I.: 1. Kvasin (orosz), 2. Naujokaitis (litván), 3. Fejfar (cseh), 6. Fodor, 9. Kárai. Divízió 3.: 1. Stubbe (német), 2. Turek (cseh), 3. Engel (német). Junior buggy: 1. Pospisilik, 2. Demkin, 3. Sekanina (cse-hek), 8. Szabó. Divízió 3A.: 1. Musil (cseh), 2. Waldschmidt (holland), 3. Hanák (cseh), 5. Ábrahám.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!