Sport

2008.08.16. 02:29

<u>Jöhet a második kör: az Ajka-Padragkút sikeres rajtot vett</u>

<b>Megyei körkép</b> - A második forduló következik a labdarúgó NB III Bakony-csoportjában. A megyei együttesek közül egyedül a Tapolca játszik hazai pályán, a többieknek idegenben kell bizonyítaniuk.

Horváth Gábor

Celldömölk-B.-tomaj

Vereséggel kezdte a szezont a Badacsonytomaj együttese, amely hazai pályán kapott ki (2:3) a Répcelaktól. Az újonc azonban nem lehet teljesen elégedetlen, hiszen a látványos, jó iramú mérkőzésen egyáltalán nem vallott szégyent.

- Kimondottan jó ritmusú találkozót játszottunk, amelyen az első félidő egyértelműen a miénk volt, de a jó erőkből álló répcelakiak a második játékrészben megfordították az állást. Nem koncentráltunk elég jól, és ez azt eredményezte, hogy sok ziccert kihagytunk, az igazsághoz hozzátartozik azonban az is, hogy az ellenfélnek is volt több helyzete - elemezte a nyitó mérkőzést Koller Tamás edző, aki megjegyezte: csapatának szüksége van még némi időre ahhoz, hogy felvegye az osztály ritmusát.

A tréner elmondta, ismét remek együttes ellen lépnek pályára, de Badacsonytomajon mindenki elszánt és sokat dolgozik, ami alapot kell jelentsen az eredményes szerepléshez. A csapatból egyedül Kiss Gábor bajlódik sérüléssel.

(Kezdés: szombat, 16.00.)

Csorna-VFC

A veszprémi együttes győzelemmel kezdte a szezont, de Orbán Tamás szakvezető nem volt elégedett a Celldömölk ellen mutatott játékkal. - Az első mérkőzések átka, hogy ilyenkor mindenki kicsit visszafogottabb. Biztosan nyertünk és fölényben játszottunk, de a görcsösségünk miatt nem tudtunk közönségszórakoztató mérkőzést produkálni, ezen mindenképpen változtatni szeretnénk a jövőben - mondta el a VFC edzője.

Orbán Tamás három pontot vár csapatától Csornán is, annak ellenére, hogy több hiányzóval is számolnia kell. Babos Barnabás és Tálos Dávid ebben a fordulóban az ifjúsági csapatban játszik, Tatai József a holland Bredánál van próbajátékon, Finta Péter pedig kisebb serüléssel bajlódik, de ő valószínűleg egy félidőt tud majd vállani.

(Kezdés: szombat, 17.00.)

MTE 1904-Padragkút

Történetük első NB III-as találkozóját megnyerték a padragkútiak, az újonc nem is akármilyen meccsen, hanem a Tapolca elleni megyei rang-adón tudott diadalmaskodni.

Kovács Attila edző a találkozóval kapcsolatban megjegyezte, szerinte teljesen megérdemelten sikerült otthon tartani a három pontot a remek hangulatú rangadón. Hozzátette: nem ismerik a vasárnapi ellenfelet, csak annyit tudnak, hogy az NB II-es kiesést követően alaposan átalakult a mosonmagyaróvári együttes.

- Az ismeretlenbe megyünk, de nem feltartott kézzel, próbáljuk a saját játékunkat játszani, meglátjuk, hogy ez mire lesz elég - tette hozzá.

(Kezdés: vasárnap, 17.00.)

Tapolca-Csesztreg

- Látszott, hogy az a csapat nyeri a meccset, amelyik az első gólt rúgja - nyilatkozta a Padragkút elleni megyei rangadóról Lázár Szilveszter edző.

A tapolcaiak mestere a játékukkal nagyjából elégedett, az azonban bosszantja, hogy pontrúgást követően került hátrányba együttese.

A tréner a következő fordulóval kapcsolatban elmondta: a Csesztreg jó erőkből áll, és nehéz, küzdelmes mérkőzésre számít. Főképp úgy, hogy a tapolcai kezdőcsapatból ezúttal két játékos is kivált: Ge-lencsér Balázs és Bárány Péter kihagyja a vasárnapi találkozót.

(Kezdés: vasárnap, 17.00.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!