Sport

2008.09.29. 02:29

Bravúros győzelem a röplabdarajton

Veszprém (no) - Az első osztályú női röplabda-ligabajnokság nyitómérkőzésén a veszprémiek óriási csatában nyertek az ifjúsági válogatott ellen Dömsödön.

Novothny Ottó

Az Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar ifjúsági válogatott ellen jól kezdtek a vendégek. Annak ellenére, hogy nehezítette a veszprémiek helyzetét: Szelle hoszszas betegség után nem tudott kezdőcsapatba kerülni, míg Kovács itthon maradt.

A rossz előjelek ellenére összeszedett és jó játékkal rukkolt elő a VESC. Az első szettet könnyedén hozták az egyetemisták. A másodikban 22:23-nál még a vendégeknél volt az előny, ám innen figyelmetlenségek miatt egyenlíthetett a hazai társulat.

A harmadik játékban ismét a veszprémiek ragadták magukhoz kezdeményezést, és végig vezetve összetett előnyt szereztek, teljesen megérdemelten. A negyedik játszmában a betegség következményei és a fáradtság jelei mutatkoztak a bakonyiaknál, akik 13:13-ig tartották magukat.

Ekkor meglépett az ellenfél és újra egyenlített. A mindent eldöntő játékra átszervezte csapatát Fehér Tibor edző. Szelle bemutatkozott új klubjában és a VESC végig lépéselőnyben volt, a végjátékban pedig remek teljesítménnyel győzött.

A rengeteg hibával játszó veszprémi hölgyek küzdeni tudásból és akarásból jelest érdemelnek.

Fehér Tibor: - Még sok munka vár ránk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!