Sport

2008.09.22. 02:29

<u>Megint csak egy egyes</u>

<b>Ajka, Baja</b> - Egy pont és egyetlen gól - ez a Veszprém megyei NB II-es labdarúgócsapatok hétvégi mérlege. Hiba lenne azonban összeadni a két számot, mert a két klub összesített osztályzata legjobb esetben is csak egyes fölé.

Munkatársainktól

Csere: Hock helyett Ivusza az 51., Gunther helyett Csörnyei a 60., Szöllőskei helyett Imre a 67., Huzmi helyett Szabó Sz. a 82., Kardos helyett Rompos a 88. percben.

Gólszerző: Huzmi az 58. percben.

Sárga lap: Juhász a 14., Manganelli az 54., Mihalesz a 69., Ivusza a 89. percben.

Meghökkentően kevés, száznál is alig több néző előtt kezdődött meg a mindkét csapat számára fontos mérkőzés.

Már az első perctől úgy tűnt, hogy a kapusok nem lesznek a meccs főszereplői. A 6. percben aztán Manganelli futott remek ütemben üresbe, a megkapott labdával két csel után lőtt, Strublics a léc alól kinyomta a labdát. Aztán hosszú percekig nem történt semmi, mezőnyben folytak a cseppet sem szórakoztató események. Egyik alakulat sem jutott a háromnál tovább a különleges játékban: hányszor tudunk saját csapattárshoz passzolni. A 25. percben az ajkaiak legaktívabbja, Szöllőskei lépett ki a jobb oldalon, két védőt is becsapott, de lövése a kapu előtt suhant el keresztbe. Tíz perccel később négy vendégtámadó vezette a labdát négy védőre, Andruskó átadás helyett lőtt, Grőber pedig védett. Ugyanezt tette az ajkai hálóőr az utolsó percben is: ekkor Huzmi próbálkozásánál volt résen.

Még a csekély számú néző is csalódott volt a szünetben, sokkal jobb meccset vártak és elsősorban a hazaiak gyámoltalanságát nehezményezték.

A pihenő után ráadásul a vendégek kapcsoltak nagyobb sebességre. Előbb Huzmi fordult le, de lövését blokkolták, majd Andruskó lőtt, de megint Grőber nyerte kettejük csatáját.

Az 58. percben Ivuszka kapott lesgyanús helyzetben labdát az ajkai térfél közepén, néhány lépés után középre kanyarított, a védőket megelőző Huzmi pedig a kapu jobb sarkába passzolt, 0:1.

A házigazdák megpróbálkoztak az egyenlítéssel, de legveszélyesebb akciójuk Jagodits nevéhez fűződik: a vendégvédő nagy igyekezetében rosszul ért labdába, az pedig hatalmas erővel saját kapujának felső lécén csattant a 62. percben. A kontrázó kaposiak voltak jobbak: Andruskó, aztán Huzmi lövését úszták meg az ajkaiak. A 90. percben Udvari fejelte az ötösön Mihalecz elé a labdát, aki három méterről sem tudott kifogni Strublicson, majd Szabó L. 15 méteres lövése zúgott el a bal kapufa mellett.

A hazaiak képtelenek voltak a gólszerzésre, de még az épkézláb támadás kialakítására is ezen a napon. A vendégek viszont lőttek egy gólt és megérdemelten nyertek.

Horváth Tamás: - Amíg nem rúgunk gólt, addig sajnos ilyen eredmény születik.

Horváth Lajos: - Második félidei erőteljesebb játé-kunk gyümölcse három pont, amely rendkívül értékes, hiszen azt jó ellenféllel szemben értük el.

Baja-Lombard Pápa1:1 (0:0)Baja, 500 néző. V.: Iványi (Albert, Medovánszki). Baja: Viniczai - Sztojanovics, Mitasz, Zsók, Rózsi - László, Trucz, Riberio, Lógó - Papp, Nagy. Edző: Goretich Gábor. Lombard: Szűcs - Tóth, Fehér, Császár, Rajnay - Farkas, Gyömbér, Imrik - Szabó, Granát, Rebryk. Edző: Urbán Flórián.

Csere: László helyett Hernádi és Riberio helyett Jenei a szünetben, Papp helyett Kohán a 60., Imrik helyett Schrancz a 61., Gyömbér helyett Germán a 77., Farkas helyett Venczel a 87. percben.

Gólszerző: Rebryk a 28., Lógó a 87. percben.

Sárga lap: Rebryk a 33., Farkas a 40., Trucz a 75., Rajnay a 79., Granát a 87. percben.

Kiállítva: Zsók a 38, Granát a 87. percben.

A hazaiaknál két expápai, Zsók és Riberio is játszott.

Az első perctől kezdve a vendégek kapujukhoz szorították ellenfelüket. A labdát szinte akkor vették el a házigazdáktól, amikor akarták. Hihetetlen, de a meccs legelejétől állandóan gólveszélyben volt a vendéglátók kapuja. Rebryk már az első negyedóra végén harmadik gólját rúghatta volna, miután egy az egyben vezette Viniczai kapuja felé a labdát. Azonban vagy a hazaiak háló-őre hárított, vagy a labda a célterület mellé szállt. Ahogy múltak a percek, a vendéglátók még véletlenül sem tévedtek Szűcs kapujának a közelébe sem.

A 28. percben a jól játszó Farkas átadása után Rebryk a tétovázó védők között rúgta a kapuba a labdát, 0:1.

A találat, ha lehet, még jobban megfogta a bajaiakat, minden eszközt bevetettek a játék tördelésére, a pápai támadások megakadályozására. Ennek eredményeképpen a 38. percben Zsók a partjelző szeme láttára úgy ütötte meg Rebryket, hogy a labda a közelben sem volt. Azonnal mehetett zuhanyozni a védő. A játékrész hátralévő perceiben a vendégek egymást múlták felül a jobbnál jobb helyzetek kihagyásában.

A bajai szurkolók arról beszélgettek, hogy ehhez hasonlót még nem tapasztaltak: ekkora helyzeteket még nem láttak elhibázni, miközben Vini- czait dicsérték.

A szünetet követően ugyanott folytatódott minden, ahol abbamaradt. A pápaiak szebbnél szebb támadások után számtalan gólszerzési lehetőséget alakítottak ki, azonban a csatárok a kihagyhatatlant is elvétették.

A 87. percben Hernádi hatalmasat rúgott a labdába, az Lógó fején megcsúszott és a kimozduló Szűcs felett a hálóba hullott, 1:1. Még ebben a percben Granát kapott sárga lapot kezezésért, amit a pápai labdarúgó vitatott, amiért újabb sárga, majd piros lapot kapott. Az utolsó időszakban a házigazdák jól romboltak, a Lombard hiába akciózott, maradt a döntetlen.

A Lombard olyan mérkőzésen veszített két pontot, melyen két számjegyű győzelmet kellett volna aratnia.

Goretich Gábor: - Örüljünk annak, hogy a pápaiak elszórakozták a meccset, a játékosaim lelkesedése, küzdeni akarása egy pontot ért.

Urbán Flórián: - Tíz százszázalékos gólhelyzetig számoltam a lehetőségeinket, ezeket és a többit kihagytuk, ezért csak egy pontot érdemeltünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!