Sport

2008.09.12. 02:29

<u>Tilos tartalékolni</u>

<b>Pápa, Ajka</b> - A másodosztályú labdarúgás hívei a hétvégén mindkét Veszprém megyei csapat mérkőzését akár élőben is megnézhetik.

Novothny Ottó

- Az edzéseken úgy mentek, mint az ördög - kezdte Urbán Flórián, a vendéglá-tók szakvezetője. - Odatették magukat a srácok, és bízom benne, hogy végre majd a mérkőzésen is valami hasonlót tapasztalhatunk.

- Eddig a Perutz stadionban nem volt gond.

- Ez igaz, ugyanakkor mindig az volt az érzésem, hogy hiába fut ki a gyepre motiváltan a csapatom, a meccsek elején tartalékolnak a játékosok. Nem véletlen, hogy mindkét találkozó második felében döntöttük el a három pont sorsát. Ez egyben azt is jelzi, hogy kondicionálisan jók vagyunk, vagyis az óvatosabb kezdés miatt többször is beszélgetnünk kellett már, remélem, eredménnyel.

- Gondolom, megnézte a válogatott világbajnoki selejtező mérkőzését.

- Érdekes csata volt, a svédek finoman szólva sem tűntek verhetetlennek. Mondhatnám, szakmai hibának tartom, hogy Gera például jószerivel hátvédet játszott. Úgy tűnt, mintha mi nem nyerni akarnánk, hanem elkerülni a vereséget.

- Feltételezem, ez nem lesz jellemző a Lombardra holnap.

- Ebben biztos vagyok. Én azt szeretném, ha az első perctől kezdve nekimennénk ellenfelünknek és legyőznénk őket.

Az FC Ajka Zalaegerszegre utazik, ahol a helyi II. számú csapat lesz az ellenfele. A hazaiak a 13. helyezettek 4 ponttal. - Úgy tűnik, fordult a kocka - mondta Horváth Tamás, az ajkaiak edzője - Korábban idegenben szerepelt a csapat jobban, az idén a hazai pálya előnyeit használtuk ki.

- Vasárnap lehet javítani a mérlegen.

- Nem is szeretnénk lejjebb adni, mint legalább az egyik pont megszerzése. Alaposan felkészültünk riválisunkból, noha abból a szempontból bizonytalan a helyzet, hogy a zalaiaknál ki játszik vissza.

- Mi lehet az Ajka fegy- vere?

- Mindenképpen a biztonságos védekezésre építünk, és a gyors kontrákra építve a jó helyzetkihasználásban bízom.

- Elképesztően sűrű a mezőny.

- Egy szempillantás alatt el lehet indulni felfelé, de sajnos lefelé is. Nagyon kell figyelni és minden lehetséges pontot begyűjteni. Ezt tervezzük Zalaegerszegen is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!