Sport

2009.02.20. 03:29

Egységben van az erő - Montpellier - MKB BL-találkozó

<b>Veszprém</b> - Úgy készülünk, hogy meglepetést okozunk idegenben. Friss, elszánt, jól felépített csapattal szeretnénk pályára lépni - mondta <em>Mocsai Lajos</em>, az MKB Veszprém KC vezetőedzője a vasárnap rendezendő, Montpellier elleni Bajnokok Ligája-találkozóval kapcsolatban.

Horváth Gábor

Egy héttel az Ademar León elleni győztes (28:26) rangadót követően ismét nemzetközi kupakötelezettség előtt áll a veszprémi kézilabdacsapat, Pericék vasárnap 18.30-kor a francia Montpellier otthonában lépnek pályára a Bajnokok Ligája középdöntőjében.

A két BL-ütközet között szerdán a Tatabányával találkozott a Mocsai-gárda, amelyben ezúttal az újonnan érkezettek és az általában kevesebb szerepet kapó játéko-sok jutottak nagyobb szerephez. 

A Carbonex elleni siker (39:26) legeredményesebbje Zarko Markovic volt, a montenegrói átlövő hét gólig jutott, a León ellen betegség miatt hiányzó Iváncsik Tamás Carlos Perezzel együtt hatot, a barcelonai kölcsönjátékól visszatért Putics Barna, valamt Gál Gyula és David Korazija pedig ötöt-ötöt szórt. 

Remekül védett a Dejan Pericet a második félidőben váltó Liszkai Szilveszter, akit a múlt héten épp a Tatabánya bocsátott a veszprémiek rendelkezésére.

A bajnoki mérkőzés természetesen a Montpellier elleni felkészülést is szolgálta, Mocsai Lajos megjegyezte: a Tatabánya az utóbbi időben megszokott kreatív, dinamikus játékát hozta. Az várható volt, hogy a vasárnapi, León-meccset végigharcoló játékosok nem lesznek kellően frissek, ezért volt szükség a sok cserére.

- A csapat még a korábbinál is egységesebbé vált, ez rendívül fontos, nagyon sokat számít, ha a játékosok feltétel nélkül segítik, támogatják egymást - emelte ki a szakvezető, arra utalva, hogy a kézilabdázói szerdán a kispad-ról is feltűnő intenzitással űzték-hajtották, biztatták társaikat.

Ez jól jöhet, sőt kell a Montpellier otthonában is, hiszen a több világbajnokot is felvonultató együttes egyáltalán nem ígérkezik könnyű ellenfélnek.

- A csapat keretét fantasztikus képességű játékosok alkotják, a franciák Magyarországon szokatlan nyitott védekezést alkalmaznak, erős lerohanási rendszerrel rendelkeznek, felállt fal ellen ugyanakkor kicsit talán jobban kiszámíthatóak - elemezte az ellenfelet dióhéjban a mesteredző, aki hozzátette: vasárnap friss, elszánt, jól felépített együttessel akarnak pályára lépni és szeretnének meglepetést okozni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!