Sport

2009.02.21. 03:29

Sokat érne a pont

<strong>Veszprém</strong> - Ma reggel indult útnak a veszprémi kézilabda-együttes, amely holnap 18.30-kor a francia Montpellier HB otthonában lép pályára a Bajnokok Ligája második csoportkörének második fordulójában.

nincs nev

- Kemény, agresszív, remek játékosokból álló csapat a Montpellier, amely rendkívül gyors lerohanásokra képes. A célunk, hogy felállt fal ellen játszassuk őket, és az ő nyitott védekezésükre is külön készülünk - elemezte röviden az ellenfél tudását, illetve az ezzel kapcsolatos tennivalókat a szakvezető.

Mocsai Lajostól megtudtuk: a veszprémi játékosok közül csütörtökön délelőtt néhányan kaptak egy kis regenerációs pihenőt, pénteken két edzés volt a program, a mai utazást követően pedig délután már a meccs időpontjában a helyszínen gyakorol a vendéggárda, amely egy külön taktikai-stratégiai értekezletet is tart. - Nem lesz könnyű dolgunk a várhatóan igen forró hangulatú összecsapáson, de szeretnénk bravúrt végrehajtani, hiszen a pontszerzéssel közel kerülhetünk a továbbjutáshoz - tette hozzá a mesteredző.

Tehát bizonyosan kemény ellenfél vár holnap a veszp- rémiekre, de nézzük, hogy a számok, statisztikák alapján mit is tud a francia csapat. A Montpellier-nek hazája bajnokságában nincs különösebb gondja: a címvédő gárda ebben a szezonban is magabiztos, mind a tizenhárom mérkőzését megnyerve vezeti a tabellát.

A Bajnokok Ligájában az Ademar León mögött csoportjából a második helyen jutott a legjobb 16 közé a csapat, s mivel a spanyoloktól idegenben kikapott, hazai pályán pedig ikszelt, csak egyetlen pontot vitt magával a most zajló középdöntőbe. A franciák azonban a második csoportkör első fordulójában magabiztosan legyőzték (31:25) a német Flensburgot, és így a folytatásban eséllyel pályáz-hatnak a legjobb nyolc közé jutásra.

Ami a múltat illeti: a Montpellier - a döntőben a Portland San Antoniót felülmúl-va - megnyerte a BL 2002/2003-as kiírását, a második legjobb szereplése pedig egy 2005-ös elődöntő (itt a Ciudad Real bizonyult jobbnak) volt a nemzetközi kupasorozatban. A veszprémi együttessel három esztendővel ezelőtt, a 2006-os BL-negyeddöntőben találkozott utoljára a Montpellier-vel, a párharcot az MKB nyerte, amely az idegenbeli szerény kétgólos ve- reség (21:23) után hazai környezetben öttel (27:22) biztosan verte meg a franciákat.

Az elmúlt időszak statisztikáit végigböngészve megállapítható, hogy a Montpellier elsősorban otthonában veszélyes: a csapatot hazai pályán az idei szezonban eddig csak a León tudta megszorongatni (34:34), tavaly pedig a Ciudad Real és a Gummersbach is elvérzett a Palais des Sports René Bougnolban, idegenben viszont már nem annyira meggyőző a franciák teljesítménye.

Ahogyan arra Mocsai Lajos is utalt, a dél-franciaországi város csapatának keretét remek kézilabdázók alkotják. Elég csak kiemelni a januárban világbajnokságot nyert francia válogatott szélsőjét, Michael Guigout és a második számú kapusát, Daouda Karaboue-t. A Montpellier-t ráadásként minőségi légiósok is erősítik: a gárda tagja a rendkívül gólérzékeny szerb Mladen Bojinovic, valamint a tunéziai Wissem Hmam és Issam Tej. Utóbbi csaknem négyszáz alkalommal szerepelt az afrikai nemzeti csapatban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!