Sport

2009.02.02. 03:29

Teremben is jók - Labdarúgás

<b>Veszprém</b> - A hétvégén lejátszották a megyei labdarúgó-szövetség hagyományos téli teremtornájának selejtezőit, amelyen 21 együttes küzdött meg a döntőbe kerülésért.

Horváth Gábor

Szombaton a megyei I. és II., vasárnap pedig a III. és IV. osztályú együttesek léptek pályára a Vetési Albert Gimnázium tornatermében. A Veszprém Megyei Labdarúgószövetség hagyományos, a nagypályás bajnokságok téli szünetében rendezett teremtornájára idén 21 csapat jelezte a részvételét. A körmérkőzéses rendszerben zajló selejtezőben izgalmas, olykor látványos csatákban dőlt el a továbbjutást érő helyek sorsa.

A küzdelmet az első és másodosztályúak kezdték, az A csoportban az Alsóörs, az Úrkút, a Balatonfüred, a Csopak, a Csót és a Somló mérkőzött meg egymással a tovább- jutást érő első két helyért. A selejtezőkör végén az úrkú- tiak ünnepelhettek, a gárda 11 ponttal végzett az első helyen, másodiknak pedig - némi meglepetésre - a megye II-es Csót futott be tíz ponttal.

A B jelű társaságban öt együttes (Várpalota, Bakonybél, Herend, Magyarpolány, Balatonfőkajár) lépett pályára. A címvédő várpalotaiak itt százszázalékos teljesítménnyel jutottak a fináléba, a második helyet a hétpontos Herend szerezte meg.

Vasárnap a megyei harmad- és negyedosztályú gárdák rúgták a bőrt a teremben, és a selejtező az alacsonyabb ligában szereplők sikerét hozta: a két csoport négy továbbjutó helyén mindössze egyetlen megye III-as csapat végzett.

Az A csoportban (Veszprémi Honvéd, Márkó, Pécsely, Szentgál SE, Balatonkenese) nagy küzdelemben a Szentgál SE (megye IV.) zárt az élen egyetlen ponttal megelőzve a pécselyieket (megye III.). A B jelű ötösből (Csajág, Bakonynána, Szentgál Senior, Hárskút, Kislőd) a kiválóan teljesítő, minden mérkőzésüket behúzó szentgáliak (megye IV.) jutottak a fináléba, a második a Kislőd (megye IV.) lett.

A selejtezőkkel kialakult a torna elődöntőinek a párosítása, a legjobb négy-négy csapat csatáját február 7-én, szombaton rendezik.

Elsőként a megyei III. és IV. osztályúak lépnek pályára, délelőtt Szentgál SE-Kislőd és Szentgál Senior-Pécsely mérkőzéseket rendeznek. Délután az Úrkút a Herenddel, a Várpalota pedig a Csóttal találkozik a megye I-II-es elődöntőben.

A párharcok győztesei a fináléban csapnak össze, a vesztesek pedig a harmadik helyért szállnak harcba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!