Sport

2009.02.07. 03:28

Tysonékhoz költözködik

<b>Várpalota</b> - Bátyja vitte le az első edzésre, mert nagyon vékony kisfiú volt. Olyannyira, hogy jó néhány hónap felkészülés után élete első meccsén is mindössze 32 kg-ot mutatott a mérleg alatta.

Novothny Ottó

Hetven amatőr ökölvívó-mérkőzése volt, ha a felét megnyeri az ember, az már jó mérleg - mondja mosolyogva. Ő nagyjából ötvenszer hagyta el győztesen a szorítót.

A magyar válogatottba is meghívót kapott, ifjúsági és felnőtt Európa-bajnokságon lépett ringbe. Először a kétszeres kontinensbajnokot sodorta elé a a sorsolás, majd a későbbi ezüstérmest. 

Így mindkétszer az első fordulóban búcsúzott. Két évvel ezelőtt az egyik meccsén meglátta Oliver Duetschler menedzser.

- Megtetszett neki a stílusom - mondja a húszesztendős Vető Gábor, aki a várpalotai kereskedelmi technikum végzős diákja. - Átléptem a profik közé, ahol azonban sokat kell erősödnöm. Ezért aztán december óta rengeteget járok konditerembe.

Gábor profiprogramja már körvonalazódik. Február 21-én Németországban kezd, aztán március 7-én Győr következik. A nagy fellépés március 21-én lesz, akkor Stuttgartban a Klicskó fivérek egyikének előmérkőzésén nézheti a nagyérdemű a várpalotai bokszolót.

- Előbb videót látott rólam, aztán személyesen is találkoztunk Tom Löfflerrel, az orosz nagyágyúk menedzserével - meséli tovább a profi bunyós. - Óriási lehetőséget kínált fel, bízom benne, hogy sikerül élnem vele.

A kockázat nem kicsi, hiszen előfordult már olyan eset, hogy az úgynevezett felhozó meccs rosszul sikerült.

- Izgulok is kicsit, hiszen a körülmények is mások lesznek - fogalmazott Gábor. 

- Pályám elején még fejvédő nélkül meccseltem, most ez is visszatér. 

Emellett a kesztyű mérete is csökken. Érdekes lesz, de eddig még soha nem voltam padlón sem (gyorsan lekopogja az állán a hármat), remélem, ezután sem változik ez a helyzet.

A profi boksz amerikai változata egészen más minőség. Ráadásul a kisebb súlycsoport királyai évtizedek óta a tengerentúlon aprítanak.

- Akkor itt folytatom a korábban elkezdett történetet - említi bólogatva.

- A menedzserem ugyanis Mark Brealanddal is felvette a kapcsolatot, aki szintén elégedett volt a rólam videón látottakkal. 

Ő egyébként annak az edzőteremnek a vezetője, ahol Tyson vagy Foreman is gyakorolt. Nos, valamikor a nyáron utazom oda New Yorkba, és együtt fogunk egy hónapig dolgozni.

Gábor 24 esztendős koráig a juniorok között küzd majd.

- Remélem, hogy sokat tudok fejlődni. Szeretnék egyszer valamilyen címet szerezni, ehhez rengeteget kell dolgoznom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!