Sport

2009.03.09. 03:29

Hiányzott a tűz az MKB Veszprém játékából

<b>Veszprém</b> - Izgalmas csatában egygólos vereséget szenvedett az MKB Veszprém KC szombaton a Bajnokok Ligája középdöntőjének utolsó fordulójában. A csapat ettől függetlenül bejutott a sorozat legjobb nyolc csapata közé.

Horváth Gábor

MKB-Montpellier HB 22:23 (11:10)

Veszprém Aréna, 5000 néző. 

Vezette: Baum, Goralczyk (lengyelek). 

MKB Veszprém KC: PERIC - Iváncsik T. 3, Gál, Lapcevic, Lusnyikov, ILYÉS 5, IVÁNCSIK G. 3. Csere: Eklemovic 2, Vujin 1, Perez 3, Markovic 4 (1), Gulyás 1, Vilovski. Edző: Mocsai Lajos. 

Montpellier HB: KARABOUE - Tomas, Abati, MEGANNEM 5 (2), Salou 1, ACCAMBRAY 8 (2), JURICEK 4. Csere: Karabatic 1, Pongerard, Di Panda, SOBOL 4. Edző: Patrice Canayer. 

Egy biztosan továbbjutó és egy már kiesett együttes találkozott Veszprémben szombaton a BL középdöntős szakaszának utolsó fordulójában. A veszprémiek két héttel korábban nagyon magabiztosan, hat góllal győztek le idegenben a Montpellier-t, a franciák ezúttal legjobbjaikat otthon hagyva, fiatal csapattal érkeztek a királynék városába. 

A mérkőzés előtt külön köszöntötték a lelátón helyet foglaló Petre Cozmát, az elhunyt Marian Cozma édesapját, és a kézilabdázókat ért támadásban arccsonttörést szenvedett Zarko Sesumot. 

A szerb irányító múlt héten tért vissza a megyeszékhelyre és nemsokára ismét edzésbe áll. Sinka László, a kézilabda-szövetség főtitkára Dejan Pericnek az elmúlt szezon legjobb légiósa, Ilyés Ferencnek pedig a legjobb védekezőjátékosa díjat adta át. 

Fantasztikus hangulat fogadta a csapatokat az ismét telt házas Veszprém Arénában. A hétközi bajnokit kéz-sérülése miatt kihagyó Ilyés rögtön megmutatta, hogy nem csak a védekezés a speciali-tása: az első három hazai gólt a válogatott átlövő jegyezte. 

A Montpellier tartotta a lépést, sőt a 7. percben fordítottak a franciák, és nem sokkal később már két találat (3:5) volt az előnyük. Eklemovic góljával zárkózott a Veszprém, majd Iváncsik Tamás vágott be egy ziccert, és Peric is kezdett bemelegedni: a szerb kapus 6:6-nál hatástalanítot-ta Abati hétméteresét. 

A legutóbbi BL-meccsen klasszisformában játszó Marko Vujin lövései ezúttal nem találták az utat a kapuba, így őt a 17. percben Zarko Markovic váltotta a jobbátlövő pozícióban.

A 19. percben a Montpellier jutott előnyhöz (6:7), alig több mint egy perccel később azonban ismét a hazaiak vezettek (8:7), a franciák edzője időt kért, de Carlos Perez bombájával a Veszprém kettőre (9:7) növelte a különbséget. 

A vendégeken volt a sor: Juricek harmadik találata után megint döntetlent (10:10) mutatott az eredményjelző. A félidei állást Markovic pontos lövése állította be. A második játékrészben Iváncsik Tamást Gulyás Péter váltotta és visszajött Marko Vujin is. 

Salou
kiegyenlített (11:11), de az erőteljesen kezdő hazaiak ismét kezdtek meglépni ellenfelüktől: a 36. percben Gulyás kettőre (14:12) növelte az előnyt, Peric újabb hetest fogott, majd végre Vujin is betalált (15:12). A lelátón zúgott az Építők, építők , a közönség érezte, hogy most meg lehet törni a franciák ellenállását.

A Veszprém védekezésének feljavulását mutatta, hogy a Montpellier a második fél-időben 12 perc alatt mindössze két találatot tudott szerezni, azonban elég volt két hiba és egy perc, hogy ezt a számot megduplázza a vendégalakulat. 

A 44. percben egyenlített (15:15), majd nem sokkal később a vezetést is átvette (15:16) a francia együttes, a veszprémiek futottak az eredmény után. Iváncsik Gergő, majd Perez egalizált, Sobol viszont újra kettőre növelte a vendégfórt (17:19). 

Mocsai Lajos időt kért, és Markovic két találatával az 56. percben ismét egyenlő volt az állás, 20:20. Ekkor már minden mozdulatnak óriási jelentősége volt a pályán, a csapatok az utolsó erőtartalékaikat mozgósították. 

A remek formában játszó Accambray bevágta saját nyolcadik és csapata 21. gólját, majd ismét Sobol volt eredményes, míg a másik oldalon Gulyás ziccert hibázott. Eklemovic-lövéssel zárkózott a Veszprém (21:22), még egyetlen perc volt hátra, és a francia edző időt kért. 

A hazaiaknak mindenképpen hatástalanítani kellett a támadást, majd gyorsan felfejlődni egy utolsó akcióhoz, és sikerült: Peric védését követően Perez kiegyenlített (22:22). 

Már csak tíz másodperc volt hátra, de a vendégek villámgyorsan felértek a veszprémi kapuhoz: Juriceket csak szabálytalanul sikerült megállítani, a lengyel bírók pedig időn túli hétméterest ítéltek. 

A vonalra Megannem állt, és a tunéziai irányító biztos kézzel dobta a hálóba a labdát.Az utolsó mérkőzésre nem sikerült felpörögnie a Veszprémnek, és a lelkes francia csapat visszavágott a két héttel ezelőtti kiütésért. 

A csoport másik mérkőzésén az Ademar León hazai pályán legyőzte (36:32) a német Flensburgot, így az MKB a csoportelső helyen jutott a legjobb nyolc közé. A negyeddöntő párosításait ma este (18.30) sorsolják ki Bécsben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!