Sport

2009.03.07. 03:29

MKB Veszprém: alázattal a csoportgyőzelemért

<b>Veszprém</b> - Győzelemmel szeretné befejezni a Bajnokok Ligája középdöntőjét a már továbbjutott MKB Veszprém KC, amely ma 15.15-kor a Montpellier-t fogadja.

Nagy Terka

Két héttel ezelőtt nagyon fontos dolog történt a megyeszékhely kézilabdacsapatának idei szezonjában. A Veszprém akkor Montpellierbe utazott, és senki nem tudta, hogy a meggyilkolt játékosát, Marian Cozmát gyászoló csapat mire lesz majd képes a francia listavezető otthonában, a hazaiak pedig toronymagas esélyesnek kiáltották ki magukat. Nos, a bakonyi gárda csattanós választ adott: Pericék rendkívül magabiztos játékkal hatgólos (24:30) győzelmet arattak a világbajnokokat felvonultató dél- francia együttes ellen. Az MKB ezt követően lendületből megverte idegenben a spanyol Ademar Leónt is (30:32), és ezzel kivívta a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé jutást. A középdöntőt ma zárja a csapat, a Montpellier elleni hazai összecsapáson a csoportgyőzelem a tét. (A második Flensburg csak saját spanyolor- szági győzelme és egy MKB-vereség kombinációjával előzhet.)

- Nagyon bíztunk benne, hogy sikerül pontot szereznünk, de a siker a legvérmesebb reményeinket is felülmúlta - utalt vissza a múlt heti Spanyolországi mérkőzésre a veszprémiek mestere, Mocsai Lajos.

Az egyesület korábban a Debrecen elleni bajnoki mérkőzés szerdáról keddre történő előrehozását kérte, tekintettel az utolsó középdöntős BL-meccs fontosságára. A csapat az újabb hosszú utazást követően fáradtan mozgott a hajdúságiak otthonában, de biztos (27:33) sikert aratott.

- A szerda a regeneráció jegyében telt, délután masszázs, szauna és úszás szerepelt a programban. Az utolsó két napot szántuk a tudatos taktikai felkészítésre. Csütörtök délelőtt koordinációs munkát végeztünk, a délutáni edzésen pedig a védőjáték gyakorlása kapott főszerepet - folytatta a szakvezető, hozzátéve: pénteken a videoelemzés és a támadótaktika gyakorlása volt terítéken.

- Megfelelő motivációval és alázattal pályára lépve szeretnénk megszerezni a csoportgyőzelmet. Az ellenfél játékával kapcsolatban az a legfontosabb feladatunk, hogy feltörjük az itthon szokatlan, kellemetlen nyitott védekezést. A Montpellier emellett rendkívül jó a lerohanásokban, felállt védelemmel szemben pedig négy-öt alkalmazott alaptaktikára kell felkészülnünk. Fontos, hogy az adott pillanatban ki tud majd jobban alkalmazkodni a másik játékához, ebben mi sokat fejlődtünk az utóbbi időben - hangsúlyozta Mocsai Lajos, megjegyezve: a csapat és a közönség között különleges kapcsolat alakult ki, és ez a hangulat mindenkit a lehető legjobb teljesítményre kötelez.

A csapat csaknem teljes kerettel készül a meccsre, egyedül a térdsérüléssel bajlódó Iváncsik Tamás állapota kérdéses. A találkozó előtt 13.45-kor lesz a kapunyitás, a klub vezetősége köszöni a szurkolóknak a León ellen mutatott példaértékű szurkolását, és kéri a kilátogató nézőket, hogy ezúttal is hasonlóan buzdítsák a csapatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!