Sport

2009.03.04. 03:29

Országos döntőn - A veszprémi lányok Debrecenben tornáznak

<b>Megyei körkép</b> - A torna sportág diákolimpiai versenyrendszerében legutóbb a területi döntőket rendezték meg. A veszprémi Botev iskola csapata bejutott az országos döntőbe.

Novothny Ottó

A küzdelmek a pápai megyei döntővel kezdődtek. Onnan az első három csapat léphetett tovább a pécsi területi fináléba. A fiatalabb korcsoportban a veszprémi Botev, illetve a balatonfüredi Radnóti és a pápai Munkácsy intézmény vívta ki a jogot a továbblépésre. 

A negyedik helyezett a pápai Erkel, ötödik a Botev iskola második számú alakulata lett.

Az idősebb lányoknál (III- IV. korcsoport) a Radnóti, Munkácsy, Botev, Erkel megyei sorrend alakult ki.

Az országos diákolimpia elődöntőjét Pécsen bonyolították le. A versenyen Baranya, Zala, Vas, Somogy és Veszprém megye legjobbjai adtak számot tudásukról.

A II. korcsoportban tizen-négy társulat versengett a minél jobb helyezések reményében. A veszprémi Hriszto Botev Általános Iskola közössége (Gugolya Mónika, Kiss Ágnes, Kuszi Alexandra, Takács Rebeka, Tuka Rebeka, Sinkó Fedóra) az előkelő harmadik helyet szerezte meg.

Ezzel az eredménnyel kivívták a jogot, hogy az április 3-ai országos döntőn is szerepeljenek, melyet Debrecenben rendeznek.

Ráadásként pedig az egyéni összevetésben Tuka R. és Kuszi holtversenyben a dicséretesnek mondható negyedik helyen zárt.

Az idősebbek között a balatonfüredi Radnóti iskola (felkészítő: Gálfiné Szabó Ildikó) a hatodik, a pápai Munkácsy (f.: Dócziné Turbók Júlianna) a kilencedik, a veszprémi Botev (f.: Papréti Emese) a tizedik helyen végzett. 

A fiatalabbaknál a Botev bronzérme mellett a fürediek (8. hely) és a Munkácsy (10. hely) szerepelt jól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!