Sport

2009.08.11. 02:27

Minczér nem indul a vébén - Achilles-ín-sérülése miatt itthon marad

Veszprém - Hiába szerzett kvalifikációt a hét végén kezdődő berlini atlétikai világbajnokságra 3000 méter akadályon Minczér Albert, a VEDAC futója, végül nem múló, makacs sérülése miatt lemondta az indulást.

B. Virág Rita

A VEDAC atlétái közül hárman szereztek indulási jogot a hamarosan kezdődő berlini világbajnokságra: Orbán Éva kalapácsvetésben, Tóth Lívia 3000 méter akadályon és Minczér Albert ugyancsak ebben a versenyszámban. Tóthné Stupián Anikó tanítványa, a szám magyar bajnoka azonban végül tegnap úgy határozott, nem vesz részt a világeseményen.

- Nagyon nehéz volt meghozni ezt a döntést, azonban nem szeretnék gyengén szerepelni, s most úgy érzem, sérülésem miatt nem tudnék olyan formát mutatni, amellyel méltóképp tudnám a magyar színeket képviselni - hangsúlyozta Minczér Albert.

A 23 éves futó június közepén Prágában teljesítette a világbajnokság kiküldetési szintjét, 8:31,82-es nagyszerű eredménnyel. Ezután azonban megsérült, s Achilles- problémái ellenére még két viadalon rajthoz állt.

- Nem kellett volna erőltetnem a versenyzést, de nagyon bíztam benne, hogy javul az állapotom. Június végétől gyógykezelésekre jártam, ezért a romániai edzőtáborunkba már el tudtam utazni. Ott a tréningek mellett is kezeltek, s úgy-ahogy sikerült rendbe jönnöm. Az országos bajnokságon azonban hiába nyertem, nem úgy futottam, ahogy vártam. Nem éreztem magamban az erőt, s ismét kiújultak a fájdalmak - mondta.

Albert a hétvégén még utoljára nekifeszült az edzé-seknek, azonban az akadályvételekkel és a futóformájával sem volt igazán elégedett.

- Gyengének érzem magam, ezért hosszas tanakodás után arra jutottunk, nem indulok Berlinben. Az nagyon visszavetne, ha gyengén, tudásom alatt teljesítenék, ezért inkább itthon maradok - jelentette ki fájó szívvel.

Azt persze még hozzátette, hogy a vébét televízión végigköveti, s klubtársaiért nagyon szorít majd.

- Szeretnék mihamarább felépülni, ám az Achillesem csak úgy tud rendbe jönni, ha pihentetem. Jövőre mindenképpen szeretnék részt venni a barcelonai Európa-bajnokságon, azonban most az egészségem a legfontosabb.

Az atléta edzője, Tóthné Stupián Anikó elmondta, rettentő sokat vívódtak mindketten, de annak nem látták értelmét, hogy olyan formában álljon rajthoz Albert, amely nem vetne rá jó fényt.

- Nehezen viseljük mindketten, hiszen nagy lehetőség kapujában álltunk. Ez lett volna Albi első felnőtt vébéje, igazi ugródeszka lehetett volna. A helyzetet reálisan nézve ki kell jelenteni, nem lett volna értelme az indulásnak - ismerte el sportszerűen a szakember.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!