Sport

2009.09.17. 08:23

MKB: Örömjáték a javából - A veszprémiek negyvenkét gólig jutottak Gyöngyösön

Gyöngyös - Nagyarányú győzelmet aratott az MKB Veszprém KC a Gyöngyös otthonában szerdán a bajnokság negyedik fordulójában.

Horváth Gábor

Gyöngyös-MKB 25:42 (13:23)

Gyöngyös, 1500 néző. Vezette: Ágnecz, Sipos. 

Gyöngyösi FKK: Kovács – Bakos 1, Pető 1, Hodi, Sándor 1, Bognár 1, NIGRINYI 9 (1). Csere: Szabó (kapus), Kaplonyi 4, Muhl 4 (1), Pánczél 2, Füleki, Varga 1, Takács 1. Edző: Adorján Gábor. 

MKB Veszprém KC: PERIC – Gulyás 1, VUJIN 7 (2), Eklemovic 3, Sulic 4, TERZIC 4, IVÁNCSIK G. 5. Csere: Andorka (kapus) LUSNYIKOV 2, Lapcevic, Vilovski 3, IVÁNCSIK T. 5, KORAZIJA 5, Sesum 3. Edző: Mocsai Lajos.

Kiállítások: 2, illetve 10 perc.
Hétméteresek: 4/2, ill 2/2.

A Gyöngyös otthonába látogatott a veszprémi férfi kézilabdacsapat a Budapest Bank kézilabdaliga negyedik fordulójában. A heves megyeiek sportcsarnokában telt ház és remek hangulat várta a csapatokat. 

A találkozó előtt Mocsai Lajos megköszönte a helyi szurkolóknak a leendő Marian Cozma-emlékműre korábban összegyűjtött adományt.

Iváncsik Gergő góljával, Peric hetesvédésével és Vujin duplájával kezdte a mérkőzést az MKB. A Gyöngyös a kezdeti megilletődöttség után összekapta magát és feljött egy találatra (6. perc: 3:4), ám a folytatásban nem bírta a bajnoki címvédő nyomását. 

A hazaiak emberelőnyben sem tudtak zárkózni, sőt támadásban és védekezésben is egyre többet hibázott a csapat. Peric a kemény védekezés mögött remek formában őrizte a veszprémiek kapuját, s a vendégelőny folyamatosan növekedett (20. perc: 9:15). 

Lusnyikov sokadik blokkja után Iváncsik Gergő szerezte meg ötödik találatát, amely már nyolcgólos különbséget jelentett, majd nem sokkal később Terzic és Vujin bombáit követően tízzel vezetett (26. perc: 11:21) a bakonyi gárda.

A második játékrészre Iváncsik Tamás és David Korazija érkezett a vendégcsapatba. A játék képe nem sokban változott, a hitüket vesztett gyöngyösiek kettős emberelőnyben sem tudták közelebb tornászni magukat. Peric ismét is hétmétereset védett, az MKB pedig száguldott: 36. perc: 15:28. 

Az újabb dupla kiállítás sem okozott különösebb gondot a veszprémieknek, akik a jelentős előny birtokában magabiztosan és nem csökkenő magas hőfokon játszottak. 

A 49. percben Pericet a fiatal Andorka váltotta (Fazekas még nem épült fel teljesen sérüléséből), Mocsai mester a mezőnyben is cserélt, így az utolsó percek némileg a kísérletezés jegyében teltek. Az MKB még ezzel együtt is tovább növelte előnyét és igazi örömjátékkal nyert.

*

Adorján Gábor
: - Kevés pozitív élményt éltünk át ezen a mérkőzésen. Megszeppenten játszottunk és gyengén védekeztünk, és ez meghatározta a különbséget.

Mocsai Lajos
: - Negyven percig kiváló, feszes és látványos kézilabdát játszottunk, ez elég volt ahhoz, hogy ilyen előnnyel nyerjünk. Komolyan vettük a találkozót, s az első félidőt követően még tovább javult a játékunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!