Sport

2009.11.05. 16:43

A bajnokesélyes jön

Veszprém - A férfi röplabda Extraligában megkezdődnek a hétvégén az odavágók, ahol a Company VRC együttese azt a Kalo-Méh Kecskemétet fogadja, amelyik az első fordulóban 3:0-ra győzte le.

B. Virág Rita

- Erős csapat a Kecskemét, azonban most más körülmények között csapunk össze, mint a bajnoki nyitányon. Remek szériában vagyunk, jó formát mutattunk az elmúlt hetekben, ezért reményeim szerint nagy küzdelemre tudjuk kényszeríteni a bajnoki címre is esélyes vendégeinket - fogalmazott Szabó Gábor, a Company VRC játékos-edzője.

A Kecskemét egyébként tagja azon alakulatoknak, amelyeket a Magyar Röplabda Szövetség előbb mínusz hat, majd módosítva állásán mínusz két pontra és 400 ezer forint bírságra sújtott, azért, mert hiába szerzett a nemzetközi kupában indulási jogot, nem élt a lehetőséggel anyagi nehézségekre hivatkozva.

A héten igyekeztünk felkészülni az erős nyitásaikra. Fontos, hogy ezeket stabilan tudjuk fogadni, valamint pontosan vissza tudjuk játszani. A támadásokban is precizitást várok, igyekeznünk kell minden téren  hangsúlyozta a szakvezető.

Szabó Gábor elmondta még, hogy a szombaton 16 órakor kezdődő találkozó esélyesei természetesen a kecskemétiek, ám bátor és lelkes játékkal meg lehet szorítani őket, sőt akár a győzelem is megszerezhető.

A táblázaton jelenleg a Company VRC 12 ponttal a második, míg a Kalo-Méh Kecskeméti SE kilenc ponttal a harmadik. A veszprémiek két vereséget és négy győzelmet tudnak felmutatni, míg a Kecskemét eddig egyszer kapott ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!