Sport

2009.11.13. 18:39

Erdei Zsolt már nem a WBO világbajnoka

Budapest - Az Universum Box Promotion hivatalosan is bejelentette, hogy mostantól az eddigi interim bajnok Jürgen Brähmer a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világelsője, miután Erdei Zsolt november 21-én a Boksz Világtanács (WBC) cirkálósúlyú világbajnokával, Giacobbe Fragomenivel bokszol.

MTI

A magyar öklöző maga mondott le a 2004-ben megszerzett, tizenegyszer megvédett vb-övről.

"Erdei Zsolt közel hat évig volt a WBO bajnoka, de ő most karrierje kiemelkedő eseményére készül. Többször akartunk címegyesítést szervezni, de sajnos a tárgyalások egyik esetben sem vezettek eredményre. Így aztán kapva kaptunk a kínálkozó lehetőségen, hogy a WBC cirkálósúlyú övéért bokszoljon. Minden érdekelttel megegyeztünk, így összejött egy nagy küzdelem Zsoltnak" - idézte pénteki hírlevelében a monokli.com Dietmar Poszwát, az Universum első emberét, aki hozzátette: "Sok sikeres bokszoló volt már a sportág történelmében, de sokkal kevesebben vannak azok, akik két súlyban is világbajnokok lettek!"
   
Brähmer, aki az Universum 33. profi világelsője, augusztus 22-én, Budapesten, Aleksy Kuziemsky legyőzésével lett interim bajnok. Címét december 19-én, az orosz Dmitrij Zuhockij ellen teszi kockára első alkalommal.
   
Erdei és Fragomeni a németországi Kielben csap majd össze egymással jövő szombaton.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!