Sport

2009.11.17. 20:26

Gerának szakmai problémái voltak Koemannal

Budapest - Szakmai problémája volt Erwin Koeman szövetségi kapitánnyal, ezért mondta le a szereplést a magyar labdarúgó-válogatottban Gera Zoltán.

MTI

"Az elmúlt időszakban úgy éreztem, nem volt olyan a kapcsolatom a kapitánnyal szakmailag, mint szerettem volna. Hangsúlyozom, hogy szakmailag, hiszen emberileg nincs gondom Erwin Koemannal. Szakmailag voltak gondok: azt éreztem, hogy nem úgy férek bele az ő elképzeléseibe, amit én reméltem" - mondta a Fulham középpályása a pepsifoci.hu internetes szaklapnak adott interjújában.
   
A 62-szeres válogatott Gera azután mondta le a nemzeti együttesben való szereplést, hogy a holland szakvezető a kispadra sem nevezte októberben, a dániai, utolsó világbajnoki selejtezőmérkőzésen, miután elkésett egy taktikai értekezletről. A 30 éves futballista ugyanakkor nem tartotta kizártnak, hogy egyszer még visszatér a válogatottba.
   
Gera a pepsifocinak elárulta, hogy a Koemant nem lepte meg a bejelentése, nem kérte, hogy gondolja át a döntését, egyszerűen tudomásul vette, amit mondott.
   
"Kisteleki István elnök úrral is beszéltem még a távozás előtt, hiszen vele mindvégig jó és bizalmas volt a kapcsolatunk. Elmondta, tudott róla, hogy gondjaim vannak, teljesen normális beszélgetés volt közöttünk. Ezért ért meglepetésként, amikor másnap úgy nyilatkozott, hogy megbocsáthatatlan, amit tettem" - mondta a döntését érintő reakciókra vonatkozóan Gera.
   
Koeman lehetséges indokairól, hogy miért nem nevezte őt a dániai összecsapásra, Gera így vélekedett: "A portugáliai meccs után közölte, hogy szerinte nem hajtottam eléggé, de ezt visszautasítottam. Mindent megtettem a csapatért azon a meccsen is, kapufáig jutottam, de ott sajnos nem befelé, hanem kifelé pattant a labda".

Hozzátette: nem hiszi, hogy azért kellett volna a lelátóra ülnie, mert a taktikai értekezletről elkésett, ugyanis erre rákérdezett, és a kapitány azt mondta, nem emiatt maradt ki a keretből, hanem a teljesítménye miatt.
   
Gera, aki nélkül 1-0-ra nyert a magyar csapat Dániában, azt megerősítette, hogy nem tartja elképzelhetetlennek a visszatérését, de mint fogalmazott: "Az biztos, hogy Koemannál már nem szeretnék játszani, és nem is fogok.".

Hozzátette: nem bánta meg egy hónappal ezelőtti döntését.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!