Sport

2009.11.24. 12:23

Katar hűtené a stadionokat, ha vb-rendező lenne

Kuala Lumpur - Katarban azt tervezik, hogy a nagy meleg miatt hűtik majd a stadionokat, amennyiben elnyerik a 2022-es labdarúgó-világbajnokság rendezési jogát.

MTI

"Most teszteljük a legújabb technológiákat" - jelentette ki Hasszan al-Tavadi, a pályázati bizottság igazgatója Kuala Lumpurban.
   
A katari jelentkezés egyik gyenge pontja, hogy júniusban és júliusban, amikor a vb általában zajlik, 40 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. Al-Tavadi szerint ugyanakkor országának jó esélye van a rendezési jog elnyerésére, az infrastruktúra ugyanis megfelel a nemzetközi sportági szövetség (FIFA) elvárásainak.
   
Katar már volt házigazdája Ázsiai Játékoknak, 2006 decemberében, 2011-ben pedig a labdarúgó Ázsia-bajnokság mérkőzéseinek ad otthont, szintén nem nyáron, hanem januárban.
   
A FIFA jövő decemberben nevezi meg a 2018-as és 2002-es vb rendezőjét. Előbbiért Ausztrália, Anglia, az Egyesült Államok, Indonézia, Japán és Oroszország szólóban, továbbá Belgium és Hollandia, illetve Portugália és Spanyolország közösen jelentkezett. A négy évvel későbbi torna vendégül látásáért a fentiek mellett Katar, illetve a Koreai Köztársaság is pályázik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!