Sport

2009.11.23. 11:37

MKB Veszprém KC: Szeged előtt

Veszprém - Győzelemmel zárta a Bajnokok Ligája szezonjának idei küzdelmeit az MKB Veszprém KC, amely csoportja éléről várja a legrangosabb nemzetközi kupasorozat februári folytatását.

Horváth Gábor

A Mocsai-csapat ezen héten két mérkőzést játszik: szerdán hazai pályán fogadja a Mezőkövesdet, vasárnap pedig egy szegedi rangadóra lesz hivatalos.
 
A várakozásoknak megfelelően egy héttel a hazai siker után idegenben is legyőzte a Bosna Szarajevó gárdáját a Veszprém szombaton. A kiütés ezúttal ugyan elmaradt, de az MKB magabiztos teljesítménnyel, végig vezetve gyűjtötte be a pontokat (24:20) a bosnyák fővárosban. Az együttes ezzel sorozatban ötödik BL-győzelmét aratta.
 
- A Bosnával vívott első mérkőzésen szinte hiba nélkül teljesítettünk, és a nagyarányú siker megalapozta a második találkozót is. A hazai közönség sem volt bizakodó, nem volt olyan biztatás, mint amire számítottunk, a hatalmas olimpiai csarnok elkerített részében főképp a mintegy kétszáz lelkes veszprémi szurkoló hangját lehetett hallani. A játékunkban annyit változtattunk, hogy két stratégiai elemmel kiegészítettük a védekezést, amely jól működött. Uraltuk a mérkőzést és teljesen összeroppanthattuk volna az ellenfél ellenállását, de a második félidőben bizonyos játékelemek nem mentek gördülékenyen - foglalt össze Mocsai Lajos.

A szakvezető megjegyezte: a hajrábeli visszafogottabb teljesítményben annak is szerepe volt, hogy a csapat nem kapott megfelelő edzési lehetőséget a bosnyákoktól. A vendéglátók egy a BL színvonalához nem méltó, beton alapú csarnokot ajánlottak fel, amelyet játékosai sérülékenységét figyelembe véve, az MKB nem fogadott el.

Ha már sérülések: pozitívum, hogy a korábban hetekre kidőlő Ivan Lapsevic Szarajevóban néhány percre már pályára léphetett, a szerb védekezőspecialista várhatóan a következő meccsektől újra száz százalákos állapotban tudja szolgálni klubját. Jó hírek érkeznek Marko Vujinról is, a balkezes átlövő a hétvégén ismét Újvidéken kezeltette magát, s elképzelhető, hogy ezen a héten már bevethető állapotban lesz.

A Veszprém szombati találkozójával erre az évre lezárta a BL-küzdelmeket, a gárda B csoport élén telel, jobb gólkülönbséggel megelőzve a német Rhein-Neckar Löwent. A nemzetközi sorozat febuárban folytatódik, a hazai pontvadászatban viszont még idén is sok feladat vár a bajnoki címvédőre.

- Azt hiszem, messzemenően megvalósítottuk az idei nemzetközi célkitűzéseinket. Nagyon fontos, hogy a csoport élén fordulunk, hatosban még nagy küzdelem várható, az első két helyért három csapat verseng majd. Az eredmény mögött komoly teljesítmény van, de nem pihenhetünk, hiszen december 19-éig több megmérettetés vár ránk. Elsőként a Mezőkövesd következik, a találkozóra alaposan felkészülünk, hiszen egy jól szervezett csapat lesz az ellenfél. Persze részben már a szegedi összecsapást is szem előtt tartjuk, próbálunk olyan taktikai elemeket gyakorolni, amelyek mindkét vetsélytárssal szemben alkalmazhatóak - nyilatkozta lapunknak Mocsai Lajos.

Az MKB szerdán 18 órakor fogadja a Mezőkövesdi KC-t, a vasárnapi Szeged-Veszprém derbit pedig 12.15-kor rendezik.
 
A hátralévő négy fordulóval februárban folytatódik a Bajnokok Ligája csoportköre. A B jelű hatosban várhatóan a jelenleg tíz-tíz ponttal álló Veszprém és Löwen között dől majd el a legjobb sorsolási pozícióval kecsegtető első hely sorsa.

Állás hat forduló után: 1. Veszprém 10 (178:142), 2. Rhein-Neckar Löwen (német) 10 (201:172), 3. Kielce (lengyel) 9, 4. Chambery (francia) 3, 5. Gorenje (szlovén) 2, 6. Bosna (bosnyák) 2.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!