Sport

2009.11.19. 15:25

Räikkönen mégsem pihen jövőre?

London - Mindössze egy napig élt Kimi Ra:ikkönen azon terve, hogy kihagyja a következő Forma-1-es idényt, menedzsere csütörtökön ugyanis már úgy nyilatkozott: a Brawn GP-t felvásárló Mercedes GP megfelelő ajánlata esetén a 2007-ben világbajnok pilóta ott lehet a 2010-es mezőnyben. Räikkönen ugyanakkor cáfolja, hogy tárgyalásban lenne a németekkel.

MTI

Steve Robertson az autosport.comnak azt mondta: a finn pilóta már nem száz százalékig biztos abban, hogy jövőre pihenni akar. Szerdán még arról szóltak a hírek, hogy az idén Ferrarival versenyzett "Jégember" 2010-ben inkább a ralizásra összpontosít, miután nem tudott megállapodni a McLaren csapattal.
   
"Ez a Forma-1. Ha megfelelő ajánlatot tesznek és meggyőzik Kimit arról, hogy esélye lesz futamokat nyerni és újabb vb-címet szerezni, akkor bármi megtörténhet. Soha ne mondd, hogy soha!" - fogalmazott a brit menedzser, aki édesapjával, Daviddel intézi a finn ügyeit.
   
Csütörtökön kora délután ugyanakkor maga Räikkönen cáfolta, hogy tárgyalna a Mercedesszel, és újra megerősítette, hogy jövőre szabadságra megy és ralizni akar.
   
"A McLarennel nem tudtam megegyezni, ezért úgy döntöttem, egy évig pihenek - nyilatkozott az F1 hivatalos honlapján, azt a kérdést azonban megválaszolatlanul hagyta, hogy 2011-ben biztosan láthatják-e őt újra az autós gyorsasági világbajnokság szerelmesei. - Csak akkor térek vissza, ha egy versenyképes autót vezethetek." - mondta.
   
A Brawn GP idén mindkét világbajnoki címet begyűjtötte az F1-ben, jövőre azonban már Mercedes GP néven indul, az egyik versenyzője várhatóan a német Nico Rosberg lesz. A pilóták között első brit Jenson Button éppen szerdán jelentette be, hogy a McLarennél folytatja a pályafutását.
   
A 30 éves Räikkönen az idei szezonban 48 ponttal a vb hatodik helyén végzett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!