Sport

2009.11.13. 19:51

Röplabda: A kupasiker után bajnoki

Sümeg, Ajka - Az NB II-es női röplabda bajnokságban győztek a sümegiek, ahogy az ajkaiak is megnyerték a Magyar Kupa első összecsapását.

Novothny Ottó

Sümeg RE-Győri DRC 3:0 (-26;-22;-22)
 
Sümeg, 100 néző. V.: Farkas, Kertész.

Sümeg RE : Kecskés A., Stubán, Kecskés P., Tar, Tóth, Vincze. Csere: Gőcziné (libero), Kaposi. Edző: Petre Eduard.
 
Nehéz kezdés után, jó nyitássorozatnak köszönhetően nyolc pontos hátrányból fordíttak a hazaiak, így 28:26-ra hozták az első játszmát. Ezt követően lelkes és egyre javuló teljesítménnyel mindkét szettet begyűjtötte a Sümeg és végül magabiztosan diadalmaskodott. A következő találkozót november 14-én rendezik, a sümegiek Szombathelyre látogatnak, a mérkőzés 13 órakor kezdődik.
 
ARC RSE-Szolnok 3:2 (-19, 25, -22, 25, 16)
 
Ajka, 100 néző. V.: Mezőffy, Barabás.

ARC RSE: Poórné, Wlassits, Náray, Fonyó, Szokol-Humay, Kelemen. Csere: Simon (libero), Nimsz, Mészáros, Kolat. Játékos-edző: Nimsz Katalin.

A kupasorozat második fordulójában csatlakozott a mezőnyhöz a bajnokságban eddig hibátlan Ajka. A szintén NB II-es Szolnok ellen a hazaiak nagy csatában nyertek és amennyiben a visszavágón továbbjutnak, akkor extraligás klubot hoznak Ajkára.

A bajnokságban rangadó következik: szombaton 11 órakor a Győri Dózsát látják vendégül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!