Sport

2009.12.09. 18:23

Budapesti játékok?

A hírek szerint hiába akkreditált öt sportkommentátort is a Magyar Televízió a 2010. február 12-28. között esedékes vancouveri téli olimpiára, a riporterek nem utaznak, hanem a budapesti stúdióból közvetítenek. Az MTV anyagi okokra hivatkozva marad távol a kanadai ötkarikás játékoktól.

B. Virág Rita

Ugyan a köztévé állítólag valóban nehéz helyzetben van, ám már, ahogy az minden világesemény előtt lenni szokott, lefoglalta a közvetítői állásokat, a szállodai szobákat, a repülőjegyeket, teljesített minden egyéb fizetési kötelezettséget, s ezek után a sportriporterek részvétele nem jelentett volna különösebb költséget.

A Magyar Televízió vezetői mégis úgy döntöttek, a kollégák inkább itthonról közvetítsenek. Mert egy olimpián, habár téliről van szó, nem olyan fontos jelen lenni.

Minek is tájékoztatni az ottani érdekességekről, történésekről a nagyérdeműt, élőben látni a sporteseményeket, részt venni a sajtótájékoztatókon, hiszen mi nem vagyunk egy téli sportokra szakosodott nemzet, meg egyébként is ott az internet. A világhálóról percek alatt megtudni mindent, igaz a hangulatot, a győztes örömét, a vesztes bánatát, a nézők tombolását, netán némaságát, vagy bármit, amiért érdemes ott lenni, amit érdemes megosztani, ami leköti a nézőt, amit nem láthat itthonról a drukker, az érdeklődő, a sportszerető, azt nem tudják visszaadni.

Így hát, a jó meleg stúdióból is jó lesz nekünk a téli olimpia.

Budapesti játékok? Hát legyen. Magyar módra. Már megint...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!