Sport

2009.12.17. 15:43

Három év eltiltást kérnek Di Lucára

Mint visszaesőre, három év eltiltást kér az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) antidopping ügyészsége Danilo Di Lucára, aki a májusi Giro d'Italia kerékpáros körversenyen - a vizsgálatok eredményei alapján - tiltott segítséghez folyamodott.

MTI

Az illetékesek csütörtökön azt is indítványozták, hogy a Giro 2007-es győztesére, idei második helyezettjére pénzbírságot is szabjanak ki. Arról, hogy a kerekes vétkes-e, és ha igen, mekkora büntetést kapjon, a CONI antidopping bírósága dönt majd.
   
A 33 éves Di Lucát május 20-án és 28-án ellenőrizték az olasz körversenyen, s mindkét mintájában az EPO vérdopping továbbfejlesztett változatára, az úgynevezett CERA nyomaira bukkantak.
   
A sportoló - akinek versenyzési jogát két éve három hónapra felfüggesztették, mert kapcsolatban állt egy úgynevezett doppingdoktorral - tagadja a mostani vádakat és azt állítja: tisztázni fogja magát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!