Sport

2009.12.18. 14:54

Hetven bajnoki pont a cselgáncsozóknak

Pápa - Remek évet zártak a pápai Bakony Judo Klub, illetve a Pápai SE cselgáncs szakosztályának versenyzői.

Novothny Ottó

Tavaly az országos bajnokságokon ötven pontot gyűjtött össze a két klub, az idén hetvennel zárták az esztendőt. Az országos diákolimpiai döntőkön és a különböző bajnokságokon kilenc sportolójuk végzett az első öt hely valamelyikén.

Joó Ákos pompás teljesítménnyel diákolimpiai bajnoki címet szerzett, míg Sántha Márton és Bruder Valter korcsoportjukban bronzérmet érdemeltek ki. Bódis Norbert a negyedik, Nagy Gergő az ötödik helyen végzett.

Az egyesület legeredményesebb fiatalja Székely Mária lett, aki az ifjúsági Ob-n ötödik, míg az egy korosztállyal idősebbeknél, a juniorok között diákolimpiát nyert és az Ob-n a dobogó második fokára állhatott fel.

Érdekesség, hogy Balikó András edző a Masters kategóriában az ötödik legjobbnak bizonyult.

A Bakony Judo Klub korábbi korosztályos bajnoka Varga István Franciaországban tanul, ahol rendszeresen rajthoz áll különböző judo vetélkedőkön.

A közelmúltban Budapesten rendezték meg a III. osztályú Ob-t, ahol Molnár Gergő a -73 kilogrammos súlycsoportban az ötödik helyen zárt. Baján viszont a diák B korcsoport (13 évesek) versengéseit bonyolították le, Joó a tizennégy fős mezőnyben pontszerző, hetedik helyet szerzett.

Végh József a judokák edzője elmondta, hogy a társaságra az idén még övvizsga vár, a klub fiataljai közül tizenkilencen szeretnének feljebb lépni az övfokozatok fokjain.

 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!