Sport

2010.01.25. 15:56

Schumacher: a célunk a világbajnoki cím

Az a célunk, hogy világbajnokok legyünk - ezt a Forma-1-be visszatérő, hétszeres világbajnok Michael Schumacher mondta azon a hétfői, stuttgarti bemutatón, amelyen kiderült, hogy a hagyományoknak megfelelően az idén is ezüst színben pompázik majd a Mercedes versenyautója.

MTI

"Ismét a lehető legmagasabb színvonalon szeretnék versenyezni. - fogalmazott a 41 esztendős német pilóta. - A Mercedes rendelkezik minden, a bajnoki címhez nélkülözhetetlen ismeretanyaggal, tapasztalattal és tudással."    

A stuttgarti Mercedes Múzeumban egy GP Brawn BGP001-es modellt festettek ezüst színűre, az idei vb-re készülő géppel a jövő héten kezdik meg a tesztelést Valenciában. Az új versenyautóval a német licensszel versenyző Nico Rosberg gyakorol először.  

"Bemutatjuk a német Forma-1-es válogatottat. - mondta a hétfői prezentáción Dieter Zetsche, a Daimler-cég elnöke, arra célozva, hogy korábban még nem volt arra példa, hogy a Mercedesnek mindkét pilótája német legyen. - Világbajnokok szeretnénk lenni, de ez nem jelenti azt, hogy már az első évben felállunk a dobogó legfelső fokára." 

"Csodálatos érzés, hogy Michael mellett én lehetek a Mercedes másik pilótája" - mondta Rosberg, az istálló másik versenyzője.

A tavaly vb-győztes Brawn GP-ből lett Mercedes GP december 23-án jelentette be, hogy Schumacher három év szünet után visszatér az autósport elitkategóriájába.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!