Sport

2010.07.23. 03:43

Augusztusban térhet vissza Justin Gatlin

Washington - Augusztus elején térhet vissza Justin Gatlin, a 2006-os doppingvétsége miatt négy évre eltiltott amerikai sprinter.

MTI

A 2004-es athéni olimpia 100 m-es síkfutó számának aranyérmese a New York Times értesülései szerint augusztus 3-án, egy észtországi viadalon áll majd rajthoz.

Gatlint visszaesőként 2008 januárjában  - 2006-ig visszamenőleg - négy évre eltiltotta egy háromtagú bizottság, amelynek határozatát egy hónappal később megtámadta az atléta. A fellebbezés célja az volt, hogy a büntetést az első doppingvétségeknél szokásos két évre csökkentsék, miután a sportoló 2001-es első lebukása után bebizonyosodott, hogy a tiltott anyag egy olyan gyógyszerrel került a szervezetébe, amelyet gyermekkora óta húzódó betegsége miatt szedett.

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) azonban 2008 júniusában helybenhagyta az eltiltást, így Gatlin nem indulhatott a pekingi olimpián, büntetése pedig az idén májusban járt le.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!