Sport

2010.07.21. 15:44

Balaton-átúszás - Ismét lesz halasztás?

Révfülöp - Minden bizonnyal idén is egy hetet csúszik a Balaton-átúszás. A szervezők csütörtökön egyeztetnek a meteorológusokkal

Novothny Ottó

Ez lesz a sorban a huszonkilencedik rendezvény, melyet Szántó László főszervező és csapata levezényel majd.
Az elmúlt évtizedekben két alkalommal maradt el végleg a Balaton-átúszás, tavaly két hetet, 2008-ban egyet csúszott.
A házigazdák csütörtökön egyeztetnek a meteorológusokkal, de az előrejelzések alapján úgy tűnik, hogy a július 24-éből ismét július 31-e lesz.

Ami viszont minden alkalommal biztos: a táv 5,2 km Révfülöp és Balatonboglár között. Az irányt húsz-harminc méterenként hajók, csónakok jelzik, ezek egyébként a biztonsági kapaszkodó szerepet is betöltik. Az első alkalommal 363-an neveztek, de volt már tízezer felett is az esemény résztvevőinek száma.

- Jövőre összpontosítjuk a meglepetéseket, hiszen a harminc évet illik méltóképpen emlékezetessé tenni - mondta Szántó László.

Idén is a hagyományosan magas színvonalú szervezés várja az érdeklődőket, akik a révfülöpi focipályán jelentkezhetnek 7 és 13.30 között.

A hideg víz és a szél a program legnagyobb ellensége, és utóbbiból állítólag éppen az e hétvégi szombatra érkezik jókora adag.

A Balaton-átúszáson kétezer ember dolgozik egyszerre, és az internet hódításával együtt fejlődtek a körülmények. Ma már minden résztvevő azonnal megtudhatja eredményét, kinyomtathatja oklevelét, és még több szolgáltatást is nyújt a vendéglátók oldala.

Szántó László elmondta, hogy ők egész évben készülnek, ám minden egyes alkalommal a legalapvetőbb dolgokat is átbeszélik, mert tudják: a veszélyes üzemben a rutin, a pillanatnyi kihagyás komoly következményekkel járhat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!