Sport

2010.07.20. 11:43

Főkajár foci nélkül

Balatonfőkajár - A Taliándörögd megyei első osztálytól történő visszalépése után egy újabb Veszprém megyei labdarúgó egyesület adta be a kulcsot. A legutóbb a megye II.-ben szereplő Balatonfőkajár szünetelteti működését - tájékoztatta szerkesztőségünket Király Károly.

MTI

A település futballklubjának elnöke elmondta egyik pontvadászatra sem neveztek.

- Már tavasszal is voltak létszámgondjaink, pontot is vontak le emiatt tőlünk. Most nyártól pedig csak 24 játékossal, köztük mindössze öt helyi focistával tudtunk volna számolni a felnőtt- és a tartalékcsapatban összesen. Úgy döntöttünk, hogy ekkora létszámmal nincs értelme sehol elindulni - magyarázta Király Károly.

A Balatonfőkajár FC a 2009/2010-es szezonban hatodikként végzett a megyei másodosztály keleti csoportjában. Az együttes tavaly búcsúzott a megye I-től - ahol korábban kilenc éven át szerepelt és többször is az élmezőnyben (egy alkalommal bronzérmesként) végzett -, és azonnal szeretett volna oda visszajutni, de a remekül sikerült ősz után a második félévben hamar elszálltak az esélyek.

- Lehet, hogy néhányan megorrolnak rám a megszűnés miatt, de szemrehányást, azt hiszem, nem tehet senki. A pályamunkáktól az öltözőtakarításon át minden az én feladatom volt. Nehéz volt meghozni a döntést, de így korrektebb, mint idény közben abbahagyni.

Néhány embert azért sajnálok és köszönöm segítséget az önkormányzatnak, valamint annak a két helyi cégnek, amely szerepet vállalt a működésünkben.

Meglátjuk mit hoz majd a jövő, de feltámasztani sokkal nehezebb egy egyesületet, mint fenntartani - tette hozzá az elnök.
 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!