Sport

2010.10.04. 17:39

A háromból kétszer - A Sümeg a Szolnokot győzte le meglepetésre

Megyei körkép - Remek hétvégét zártak a megyei NB I-es röplabdacsapatok, a sümegi férfiak bravúrt hajtottak végre, a veszprémi nők a dupla fordulón idegenben nyertek.

B. Virág Rita

Sümeg RE-Szolnok 3:1 (21, 23, 22, 23)
Sümeg, 100 néző. V.: Donkó, ifj. Szabó.
Sümeg RE: Markó, Koós, Gőczi, Porkoláb, Kaposi, Petre E. Csere: Horváth Cs. (liberó), Gerencsér, Soós, Biró, Affentáller, Erdei. Edző: Petre Antonio.

A férfi röplabda NB I-ben nagyszerűen kezdett a Sümeg csodálatosan felújított termében az Extraligáról éppen lemaradt Szolnok ellen, és végig vezetve, könnyedén hozta az első szettet. A folytatásban túlzottan megnyugodtak a vendéglátók, s bár hatpontos előnyt szereztek, a Szolnok fordított és egyenlített. A harmadik etapra ismét összekapta magát a Sümeg és főleg a végjátékban mutatott meggyőző játékkal 2:1-re alakította az állást. Kiélezett, szoros csatát hozott a negyedik szett, amelynek végén megint a hazaiak örülhettek, így megszerezték idei első sikerüket.

Az alaposan megerősített Sümeg RE új játékosaival (Porkoláb, Affentáller, Erdei) reményt keltő sikert könyvelhetett el a remek játékosállománnyal rendelkező Szolnok ellen.

Petre Antonio: - Nem elégszünk meg ennyivel, megyünk tovább, hogy Sümeg városának még nagyobb hírnevet szerezzünk ebben a sportágban. Köszönöm mindenkinek ezt a csodálatos estét.

Kalocsa-VESC 1:3 (18, 18, 20, 18)
Kalocsa, 50 néző. V.: ifj. Szabó, Mezei.
Veszprémi Egyetem SC: Bodnár, Kovács, Pintér, Földesi, Szelle, Környei. Csere: Tobak, Telek, Dordzsceren, Erdős. Edző: Oláh János.

A női röplabda NB I-ben a hétvégén dupla fordulót tartottak. Az első körben Kalocsára utazott a VESC. Két magabiztos játszmával előnyt szereztek a vendégek, de a harmadikban sajnos hiába vezettek, végül a Kalocsa szépíteni tudott. A negyedik játszma 14:16-ig volt érdekes, ezután a Veszprém nagy hajrával nyerte a meccset.

Megérdemelten nyert a Veszprém a fiatal hazaiak ellen.

Oláh János: - Örülök, hogy a második szettben a fiatalok is lehetőséghez jutottak. Remélem, tanulunk a hibáinkból.

VESC-Miskolc 2:3 (23, 14, 27, 19, 10)
Veszprém, 100 néző. V.: Szabó Zs., Tilmann.
Veszprémi Egyetem SC: Bodnár, Földesi, Környei, Szele, Pintér, Kovács. Csere: Tobak. Edző: Oláh János.

A női röplabda NB I-ben a harmadik fordulóban a tavaly az Extraligából kiesett Miskolcot látta vendégül a VESC. A papírforma a BAZ megyeiek győzelmét ígérte, ezért senki sem csodálkozott, hogy 16:7-re, majd 22:11-re is vezettek. 16:24-nél elképesztő hajrába kezdtek a hazaiak és 23:24-re felzárkóztak. Eddig bírták szusszal, végül a Miskolc kínlódva beütötte a szett-labdát (0:1). Folytatta remek szériáját a Veszprém és gyors játszmában (8:3, 16:7) egyenlített.

A harmadik rész kiegyenlített játékot hozott, egyik csapat sem tudott elhúzni (19:19, 24:24), végül a Miskolc harmadik szettlabdáját nagy nehezen értékesítette (1:2). A negyedik játékban már 12:6-ra is vezetett a Miskolc, de a VESC megint összeszedte magát és 13:12-re fordított, majd a játszmát is begyűjtötte, Az utolsó etapban az egyetemisták kezdtek jobban (4:1), de ötnél már egyenlő volt az állás és ettől kezdve a vendégek akarata érvényesült.

A mezőny legerősebb alakulatával játszott kiélezett mérkőzést a VESC, s bár a győzelmet is elérhette volna, nincs oka keseregni, teljesítménye a jövőre nézve biztató.

Oláh János: - Örülök, hogy nyílt mérkőzést tudtunk játszani. Rosszkor követtünk el hibákat, amelyek megakadályozták a győzelmünket.

 

A röplabda NB I-ben mindkét Veszprém megyei együttes idegenben folytatja a bajnokságot. A férfiaknál a Sümeg RE Nyíregyházára utazik október 9-én, szombaton, míg a nőknél a Veszprém Kaposvárra látogat ugyanezen a napon. A hétvégén megkezdődnek a csatározások a női NB II-ben is. Az ajkai ARC RSE szombaton a PTE-PEAC-ot fogadja, a Sümeg pedig Tatabányára utazik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!