Sport

2010.10.14. 15:55

A Veszprémi ESC pénteken, a PKC szombaton játszik

Veszprém, Pápa - Az NB IB-s kosárlabda bajnokságban a Veszprémi Egyetem SC ma, a pápaiak vasárnap lépnek pályára.

Novothny Ottó

A VESC 19 órakor a Sárvár otthonában folytatja bajnoki menetelését, miközben a csapat a héten búcsúzott a Hepp Ferenc kupától is.

- Bovánovics, Kiss, Mérész és Szabó nélkül játszottunk - tért vissza a kupameccsre Molnár István a veszprémiek mestere. - Az eredmény 108:90 lett, kiestünk, ezután csak a bajnokságra koncentrálhatunk.

- A sorban az első a sárvári fellépés.

- Biztos vagyok benne, hogy ellenfelünk az új edzővel, új benyomásokat szerzett, plusz erőket tud majd mozgósítani. Ráadásul Kozma Tamás tanítványom volt, pontosan tudom róla, hogy becsületesen dolgozik, szeret jót és maradandót alkotni.

- A center poszt változatlanul hiányos.

- Szabó Balázsra várunk, de nélküle a helyzetünk elég nehéz. Ahogy a sárvári meccs is az lesz, noha mindenképpen győzni szeretnénk, majd tovább építgetni a csapatunkat.

A Pápai KC két siker után a harmadikra készül, noha ennek megszerzése jóval bonyolultabbnak ígérkezik a korábbiaknál.

- Nem szeretnénk túlérétkelni a győzelmeinket, hiszen azok a kötelező kategóriába voltak sorolhatóak - kezdte Vajda József a PKC szakvezetője. - Harmadszor is itthon játszunk, a Sopron azonban két éve bajnok volt és tavaly is remekül szerepelt.

- Sok múlik majd a palánk alatti történéseken.

- Így igaz, Csaplár-Nagyot nem kell senkinek bemutatni ebben a mezőnyben. Ráadásul nálunk Jarosevits játéka bizonytalan, Vajda pedig biztosan nem lép pályára. Az biztos, hogy a soproniak idegenben is jól teljesítenek, tehát nehéz percek várnak ránk. Mégis, ha az Újbuda elleni első félidőben mutatott pontossággal dobunk és a védekezésünk megfelelő lesz, akkor nyernünk kell.

- Az időpont, vasárnap 13.30, elég szokatlan.

- Dolgozó emberek alkotják a csapatot, tehát felkészülni nem tudunk erre. Számunkra is zsákbamacska lesz, mire leszünk képesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!