Sport

2010.10.27. 16:31

Pápai továbbjutás csak tizenegyesekkel

Gyirmót - Tizenegyesekkel vívta ki a továbbjutást a Lombard Pápa NB I-es labdarúgó-együttese a Magyar Kupában. Az NB II-es Gyirmót nem adta könnyen magát.

Sikos Gábor

Gyirmót-Lombard
3:4 (1:1, 1:1, 2:3 )
Gyirmót,  300 néző V.: Németh Á. (Tóth V., Farkas B.) Lombard Pápa: Szűcs  Takács P., Tóth G. (Quintero 57.), Supics, Németh M.  Rebryk (Dlusztus 46.), Gyömbér, Heffler  Bárányos  Abwo, Marics (Zulevs 79.). Edző: Véber György
 Gól: Laki a 45. percben, ill. Bárányos a 2. percben (tizenegyesből).
Kiállítva: Tirka, a 100., ill. Supics a 76. és Dlusztus a 109. percben.


A legjobb tizenhat közé jutásért küzdött a Lombard Pápa csapata a másodosztályú Gyirmót otthonában. Úgy tűnt, sétagalopp lesz a mérkőzés, hiszen már a második percben vezetéshez jutott a Pápa. A tizenhatoson belül a hazaiak védője, Varga László kézzel ütött bele a labdába, amiért tizenegyest ítélt a játékvezető, Bárányos pedig higgadtan be is lőtte azt, 1:0. Ezután azonban nem jöttek az újabb pápai gólok, főleg mezőnyben folyt a játék. A félidő utolsó percében hazai szöglet után Laki elé pattant a labda, aki közelről nem hibázott, 1:1. A szünet után nagyobb fokozatra kapcsoltak a csapatok, gól azonban nem esett, csak Supics kiállítása borzolta a pápai kedélyeket.

A kétszer tizenöt perces hosszabbítás sem hozott eredményt, csupán létszámban fogyatkoztak a csapatok. A Gyirmóttól Tirka Tamást, a vendégektől pedig Dlusztus Andrást állították ki.
A büntetőpárbaj során pápai részről Bárányos, Zulevs, Takács P. is értékesítette a maga tizenegyesét, és mivel a gyirmótiaktól Kiss és Kozmér lövését is megfogta Szücs, valamint Nagy L. az égbe bombázott, a Lombard Pápa jutott a legjobb tizenhat közé a Magyar Kupában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!