Sport

2010.11.24. 16:20

Bakony Judo Klub - Évente húsz megmérettetés

Pápa - A pápai Bakony Judo Klub sportolói az idén összesen húsz versenyen szerepeltek és több helyszínről is éremmel, vagy pontszerzőként utazhattak haza.

Novothny Ottó

Ugyanakkor a klub vezetői elmondták, hogy bánatukra a nagyon tehetséges Joó Ákos családi okok miatt a fővárosba költözött, így a KSI igazolta le. A szomorúság mellett a pápaiak egyben büszkék is arra, hogy korosztályos válogatott szintű judokát sikerült kemény edzésmunkával teremteni a városban.

Az őszi menetrend Pakson kezdődött, ahol a diák korcsoport országos bajnokságán Sági Dániel (12 éves) az elődöntőig kifogástalanul menetelt, ám ott néhány másodperces kihagyás elég volt ahhoz, hogy ne jusson a fináléba. A bronzmeccsen ellenfele jobb volt, végül az ötödik helyen zárt.

Később Cegléden a 13 esztendősek országos bajnokságán is bizonyította tehetséges Sági: az idősebbek között a pontszerző hetedik helyen végzett. Ugyanitt Joó immár a KSI színeiben bajnoki címet érdemelt ki.

Szintén Cegléden rendezték a 17 évesek Ob-jét. Pénzes Bence egészen a bronzmeccsig jutott, riválisa azonban rutinosabb, erősebb volt, végül a pápai fiú az ötödik helyet szerezte meg.

Galánta volt a házigazdája a Szlovák Open elnevezésű nemzetközi judo vetélkedőnek, amelyen utánpótlás korú sportolók mérték össze tudásukat. Pápai színekben Orbán Tibor kiválóan szerepelt: külföldi judokákat legyőzve érkezett a döntőbe, ahol a hazaiak versenyzője jobbnak bizonyult. Orbán ezüstérme mindenképpen az év kellemes meglepetése volt. Ugyanitt Székely Mária lázasan lépett tatamira, ám mindezek ellenére a dobogó harmadik fokára is felléphetett az eredményhirdetésen.

Az utolsó őszi versengés helyszíne Szekszárd volt. A 14 évesek országos bajnokságán Orbán a 19 főt felvonultató mezőnyben első ellenfelétől kikapott, de utána hibátlanul verte kihívóit. Végül az éremszerző helyről lemaradt, de hetedik helyezése dicséretes.

Végh József edző elmondta, hogy tanítványaik idei teljesítményével elégedettek, hiszen öt pápai judozó rendszeres résztvevője volt a különböző országos bajnokságoknak, ahol általában érmeket, vagy pontokat is szereztek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!