Sport

2010.11.02. 19:59

Jobban ment a vendégeknek

Címkék#röplabda

Veszprém, Székesfehérvár - A röplabda NB I-ben a sümegi férfiak simán nyertek idegenben, míg a veszprémi nők hazai pályán kaptak ki.

B. Virág Rita

VESC-Eger 1:3 (-19, -21, 25, -17)
Veszprém, 100 néző. V.: Bátkai-Katona, László.
Veszprémi Egyetem SC: Telek, Kovács A., Szelle, Környei, Bodnár, Földesi. Edző: Oláh János.

A Veszprém kezdett jobban, de két-három pontos előnyét 10-ig tudta tartani, ezután rendre a bajnokságban eddig nyeretlen vendégek vezettek (8:5 után 15:16). Az egriek átvették az irányítást és fokozatosan elhúzva nyerték a szettet. A folytatásban felváltva vezettek a csapatok (5:8, 13:8), de a Veszprém főleg a játszma második felében rengeteg technikai hibát vétett, így nem tudta őrizni előnyét (16:20), s bár a hajrában nagyon igyekezett, csak megközelíteni tudta ellenfelét.

Elképesztő izgalmakat hozott a harmadik etap, hol a VESC, hol az Eger vezetett, de a végjátékban jobban koncentráló vendéglátók szépíteni tudtak (1:2).

A negyedik szett a Veszprém összeomlását hozta: 6:8-ig kiegyenlített játék zajlott, de ezután az Eger tetszés szerint érte el pontjait és magabiztosan hozta a játékrészt, ezzel a mérkőzést is.

Az utóbbi hetekben meg-gyengült Veszprém nem tudta rutinját érvényre juttatni a fiatal riválissal szemben.

Oláh János: - Kezdhetjük elölről a csapatépítést.

Kodolányi-Sümeg RE 0:3 (-17, -24, -20)
Székesfehérvár, 50 néző. V.: Vári, Horváth.
Sümeg RE: Markó, Affentáller, Gőczi, Porkoláb, Kaposi, Petre E. Csere: Horváth Cs. (liberó), Soós, Koós, Erdei, Biró, Gerencsér. Edző: Petre Antonio.

A vendégek erős nyitásokkal, pontos sáncokkal, szép ütésekkel kezdtek és simán be is húzták az első szettet. A folytatásban sem lankadt a lendületük, s bár 21:14 után kisebb hullámvölgybe kerültek és a hazaiak felzárkóztak két pontra, de végül a szett megnyerése nem forgott veszélyben. A harmadik játékrészben óriási csata alakult ki, sokáig felváltva vezettek a csapatok, ám végül a Sümeg jó hajrája döntött.

A Sümeg RE NB I-es pályafutása első idegenbeli győzelmét aratta megérdemelten.

Petre Antonio: - Végre összeállt a csapatunk. Örülünk, hogy örömet szereztünk a minket elkísérő szurkolóknak. Jó volt hallani, ahogy zúg: "Szép volt, fiúk!"

A sümegiekkel kapcsolatos hír, hogy november 3-án, szerdán az NB II-es női és az NB I-es férficsapat is Magyar Kupa-mérkőzést játszik a Tatár Mihály Sportcsarnokban. A Sümeg RE-Palota (NB I-es) női meccs 17 órakor, a Sümeg RECsepel férfimérkőzés 19.30 órakor kezdődik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!