Sport

2010.11.11. 15:35

Talmácsi új csapathoz szerződött Favaro nélkül

Budapest - Új csapathoz szerződött és egyúttal szakított menedzserével, Stefano Favaróval Talmácsi Gábor: a gyorsaságimotoros-világbajnokság Moto2-es kategóriájában versenyző pilóta sajtóértesülések szerint jövőre a Jack and Jones istállónál folytatja a pályafutását, amely az ismert spanyol filmszínész, Antonio Banderas érdekeltségébe tartozik.

MTI

A magyar motoros a hét végén már ki is próbálja a Suter vázat. 
A 29 éves Talmácsi csütörtökön azt is bejelentette, hogy új alapokra helyezi pályafutását:
   
"Nagyon bízom benne, hogy versenyképes csapattal, megfelelő háttérrel szállhatok jövőre harcba" - mondta az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában. "A következő év azonban más szempontból is mérföldkőnek számít majd, hiszen támogató háttércsapat nélkül, érdekeimet saját magam képviselve, hatalmas bizonyítási vággyal a szívemben vágok neki a 2011-es versenyzésnek.  A Faster Management minden tagjának, különösen Stefanónak (Favaro) ezúton szeretném kifejezni őszinte elismerésemet és köszönetemet azért a munkáért, amivel a hosszú évek során a versenyzésemet segítették."   
   
"Nagyon örülök, hogy pozitívan alakulnak a dolgok a folytatást illetően, és Magyarország első számú motorversenyzője jövőre is ott lehet a legjobbak között" - fogalmazott Stefano Favaro, Talmácsi eddigi menedzsere. "Szívből szorítok neki, hogy akár már jövőre megmutathassa, hogy 2007-ben nem véletlenül lett világbajnok. Egyetértettünk abban, hogy elérkezett az idő pályafutása egy új szakaszának megnyitására, amiben én és a menedzsment többi tagja már nem vesz részt. Év végéig a megkezdett tárgyalások és a közös munka lezárásra kerül és 2011-től ki-ki a saját útján folytatja az életet."
   
Favaro elmondta, hogy a motorsport az utóbbi évtizedben a szívügyévé vált, ezért a jövőben is fontosnak tartja a fiatal tehetségek felkutatását és felkarolását.
"Bízom abban, hogy lesz olyan méltó utód, akivel legalább ekkora közös sikereket érünk el, mint Talmácsi Gáborral. Nagyon szép időszakot éltünk meg együtt Talmával, soha nem fogom ezeket az éveket elfelejteni."
   
Talmácsi 2007-ben világbajnok volt a 125 kcm-esek között, az idén a Moto2-ben a hatodik lett a Speed Up csapattal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!