Sport

2010.12.10. 14:38

Szeretnék növelni önbizalmukat

Veszprém - Önbizalom növelő sikerre vágyik a Company VRC extraligás férfi röplabda csapata. A hőn áhított győzelmet szombaton Szegeden szerezhetnék meg Nyári Sándor tanítványai.

B. Virág Rita

A Company VRC férfi röplabda alakulata a múlt héten hiába fogadkozott, nem sikerült két vállra fektetnie a Dunaferr gárdáját, sőt még szettet sem tudott elvenni a tabella harmadiktól. Nyári Sándor, a veszprémiek mestere a meccs után kemény kritikát fogalmazott meg, miszerint egyes játékosok csak beszélnek és vágynak a nagy sikerekre, de tenni nem tesznek semmit.
 
- Egy hónappal ezelőtt komolyan szorongattuk az élvonal csapatait, ám végül csak szoros mérkőzésekre futotta, győzelmet nem tudtunk kiharcolni. Ez több játékosom hitét is megrendítette, ami az edzéslátogatottságban is megmutatkozott. Továbbra is azt gondolom, a csapatunk nem a középmezőnybe való, de szükségünk van végre egy önbizalom növelő győzelemre, ami átlendít minket a holtponton - vélekedett Nyári Sándor.
A tréner elmondta, Szegeden újra elindulhat a társaság felfelé.

- Pikáns és szívdobogtató csatára számítok. Huszonnyolc évig éltem a Tisza-partján, ahol két bajnoki címet és négy Magyar Kupa elsőséget ünnepelhettem. Tulajdonképpen hazatérek. Azonban a pályán nincs barátság, csak a bajnoki után. Bizonyítanunk kell. Nem tudok elképzelni más lehetőséget, csakis a győzelmet  hangsúlyozta.


A női röplabda NB I-ben a Veszprémi Egyetem SC Szolnokra utazik vasárnap. Oláh János együttese fontos ütközet előtt áll, hiszen amennyiben sikerrel veszi az akadályt, úgy gyakorlatilag biztos a helye a négy között.

 A Szolnokot itthon nagyon könnyedén megvertük, ám ellenfelünk hazai környezetben teljesen más arcát mutatja, harcosabb és magabiztosabb. 
- Fontos, hogy  Szelle Dóra még nem teljes értékű, a tüdőgyulladása után lábadozik, ám azt gondolom, néhány perc erejéig segítségünkre lehet - mondta el Oláh János.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!